České stránky o hře Total Influence Online

Základní informace

12.08.2008 21:19

V Total Influence mají prvotní dovednosti a schopnosti všechny postavy stejné, používáním zbraní se samozřejmě zvětšují dovednosti s daným druhem zbraně a za získané zkušenosti postava postupuje do vyšších úrovní. Za kredity, vydělané v bojích, lze zakoupit zbraně, neprůstřelné vesty, lékárničky i soupravy na opravu zbraní. A také další schopnosti - větší zdraví či obranyschopnost apod. V současnosti (08/2008) jsou hráčům přístupná 3 města.

V Rezervaci a Denveru se hraje se zbraněmi - samozřejmě můžete do bitvy nastoupit i neozbrojeni, už před startem bitvy podle ikonek hráčů poznáte, kdo je vybaven, na Vojenské základně se (překvapivě:)) do boje vstupuje pouze s prázdným inventářem. Všichni hráči budou mít k dispozici pouze to, co najdou na mapě. Výhodou tedy je, že nemusíte neustále opravovat zbraně a zbroj, kredity tedy můžete vynaložit jinak. Druhou věcí je, že bojujete s tím, co najdete - od mačety po RPG - vaše postavy tedy získávají dovednosti ve všech druzích zbraní, ovšem na úkor specializace. Postava, která do každé bitvy nastupuje s AK47 má pak samozřejmě výrazně vyšší dovednosti s automatickými zbraněmi.
Rezervace je brána jako město pro nováčky, bojovat zde mohou pouze postavy 1-3 úrovně. Nikdo vám však nebrání vytvořit vlastní bitvu v kterémkoli městě.

Aréna v každém městě zobrazuje seznam nabízených i probíhajících bitev. U každé je uveden druh bitvy, počet hráčů, počet postav hráče, jejich úroveň a velikost mapy. Každý hráč může do bitvy poslat maximálně 3 postavy. Postavy zde mohou být muži, ženy či psi.
Délka tahu se generuje sama a odvíjí se právě od množství postav. Zkontrolujte si tedy, zda máte do boje připraven odpovídající počet ZDRAVÝCH postav a můžete se přihlásit do vybrané bitvy. Nebo si ji rovnou vytvořit. Druh hry je na vás, můžete si vybrat mezi Přežitím (každý bojuje s každým), Týmové bitvy (dva hráči proti dvěma - větší taktizování, zvlášť při hře v klanu) anebo Horní proti Spodním (4vs4 - každý hraje pouze s jednou postavou).
Tah každého hráče je omezen časem a 15 body pro postavu.

Hru je v podstatě možné ovládat i pouhým klikáním myši, ale pár kláves se v bitvě hodí:

Enter - otevře řádek chatu pro zprávu všem
Ctrl+Enter - zpráva pouze pro vaše spoluhráče (Týmová bitva a H vs S)
Tab - přepne na vaši další postavu
i - otevře a zavře inventář, kliknutím pak položky použijete
a - prohodí zbraně (stojí 1 AB)
Důležitá je ikona šipky vpravo dole - ukončení tahu
(v případě, že vám zbývají nějaké AP, a již nechcete již se svými postavami nic dalšího dělat - nenechte ostatní zbytečně čekat).
Pozor, stejnou funkci má i klávesa "e", vyvarujte se tedy nechtěnému stisku této klávesy raději používáním ikony.

x - předání předmětů mezi sousedícími postavami (vlastními) - stojí 2 AB

 

Dalším kladem hry je, že ji není nutno instalovat, resp. adresář se hrou lze nakopírovat např. na USB Flash Disk a hrát z libovolného počítače a připojení k internetu. Vaše postavy jsou stejně na serveru hry, takže odpadá synchronizace, maximálně občas aktualizujete adresář na UFD při nové verzi hry či češtiny. 

 

zcoit © 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode