České stránky o hře Total Influence Online

Strategie na aukcích

19.02.2011 10:53

Minimálně do spuštění automatického nákupčího lze na aukci používat několik strategií, které zvyšují šanci na koupi.

Základním předpokladem pro úspěšnou účast je dostatek času a samozřejmě kapitál. Nemá smysl nacpat do aukce třeba 20 tisíc a potom muset odejít, ať kvůli povinnostem nebo nedostatku kreditů :D. Navíc pokud aukci nevyhrajete, vaše finance se notně ztenčí - s tím je třeba předem počítat (stačí být právě v kritickou chvíli náhle disconnected a jste bez kreditů i bez předmětu).

Další věcí, které je třeba se vyvarovat (pokud si skutečně nechcete jen tak zbytečně zautrácet), jsou aukce drobností. Tedy různých beden, dárků, nevylepšených předmětů, sad blbostí za pár tisíc kreditů. Obecně nemá smysl se účastnit čehokoli co nepotřebujete a nestojí minimálně 150.000 kreditů. Dosahované ceny jsou u drobností poměrně vysoké - leckdy přesáhnou i cenu na tržnici - a příhozy jsou navíc většinou předražené.
Bojovat třeba o noktovizor s cenou příhozu 399kr, je naprostá blbost (odzkoušeno :D).
Podobné předměty je výhodnější rovnou koupit na trhu.

Pozor si dejte i na uváděné ceny. Tvůrci občas postupují jako supermarkety v CR. Uváděná cena u sady zbroje na šreka (přilba, tělo, nohy, vše +3) byla například 360.000 kr, údajně tedy 120k/ks +3  ...možná se jedná o vysněnou cenu autorů, ale skutečná bude někde mezi 18-30k za celý set.

Používáním Historie dražby si můžete udělat obrázek o délkách dražeb, časech spuštění i konce, chování jednotlivých zájemců a podobně. Pokud tedy máte skutečně zájem o účast v této hazardní hře, zkuste nejprve načíst a posléze využít potenciál, který vám informace v Historii nabízí.

Pokud kliknete na nick aktuálního dražitele pravým myšítkem, můžete si zvolit jeho info (anebo mu třeba napsat zprávu :D). Z informací o hráči si můžete udělat určitý obrázek i o jeho finančních možnostech.

..............

První strategií, která se nabízí, je využití časového posunu. Pokud se na večerní aukci vyskytne nějaký neodolatelný předmět, je pravděpodobné, že k jeho vydražení dojde zhruba mezi 00:00 - 04:00 našeho času (2-6 ráno v Moskvě). Čím  méně je předmět přitažlivý, tím blíže půlnoci to bude. Poté již vydrží jít nespat pouze skuteční závisláci.
 
Stačí tedy sedět před monitorem, sledovat jak opadá zájem a v poslední vteřině mít vždy prst na příhozu. Pokud máte dobré připojení, dostatek času a pevné nervy, můžete si takto i s poměrně málo příhozy sehnat solidní předmět.
Navíc již opadá prvotní zájem o aukce a ty se zkracují, takže i odpoledne již leckdy stačí vydržet třeba 2 hodiny ).

Nejdéle se táhnou aukce předmětů s nízkou cenou příhozu a velkým časem. Ukázkovým případem bývají dražby Valů+10, které jsou obvykle nastaveny na 100kr za příhoz 0:20 času, trvají klidně i 36 hodin (začnou v 18-19:00 a skončí o den později kolem 02:00, kdy odpadnou zájemci :D).

..............

Druhou možností je opět určitá sázka na únavu či lag.
Je však velice nákladná a vyplatí se tedy pouze u dražších věcí (předměty +10 a výše), kde se propřihazované kredity vrátí na úspoře.
Varianta spočívá ve snaze o to, být posledním dražitelem. Ideální příležitost nastává ve chvíli, kdy se dražby aktivně účastní 2-3 hráči, kteří všichni přihazují až v poslední sekundě.
Snažíme se o to, být ten poslední, tzn. dražitelem, kterému se odečítá čas do koupě. Ostatní tam v poslední vteřině opět nahází pár příhozů, po uklidnění je přebijeme a následuje opět čekání na poslední s.

Taková dražba má určitý psychologický dopad na slabší jedince, kteří usoudí, že se topíte v kreditech a nemá cenu se s vámi přetahovat - propřihazují svých 30-40k a odstoupí. Další šancí je, že všichni zbývající hráči začnou trochu šetřit a spolehnou se na to, že na poslední chvíli přihodí některý z ostatních zájemců... a propásnou tak onu kritickou poslední sekundu.

Počítejte s tím, že u zbraní +10 bývá obvykle příhoz za 399kr, maximální přijatelný počet příhozů je tedy kolem 250 (investice 100.000kr), následná cena 1500-3000kr je z tohoto pohledu naprosto zanedbatelná.

Počet příhozů není nijak závratný, pokud byste "kupovali" obvyklých 10s, pak za 250 příhozů prodloužíte aukci o 41 minut. Vaši soupeři minimálně o stejnou dobu. (Tady vidíte, že času bude potřeba taky hodně).
Pokud se nechcete finančně zruinovat, pak je třeba i s touto strategií začít až v pokročilé části dražby.

..............

Další zajímavou možností je hromadná účast v aukci. Ať už ke koupi klanového nebo osobního předmětu. V podstatě můžete rozehrát i určitou variantu předchozí strategie. Jeden se snaží být neustále tím posledním, dalších nejlépe několik kamarádů v poslední sekundě "přebíjí". Ideálně tak, aby bylo jasně zřetelné, že se účastní více zájemců. Čím více spoluhráčů, tím dříve budete moci zkusit první stopku. Z výpisu historie jasně poznáte, jak případně opadá účast jiných hráčů.
Jakmile jejich úsilí poleví a spolehnou se na vaše "soupeření", můžete si domluvit stop (samozřejmě je potřeba, aby aktuálním výhercem aukce byl při odpočtu jeden z vás), a na poslední sekundě pak nikdo nepřihodí. Minimálně zjistíte zda jsou soupeři pozorní, pokud ne, předmět je váš.

..............

Nejlepší by asi byla kombinace všech výše uvedených metod, tedy pozdně noční aukce s hromadnou smluvenou účastí xD.

..............

Pokud máte na kontě nějaké přebytečné zlato, můžete při velké dávce disciplíny vydělat i v aukcích. Momentálně je totiž znatelný pokles zájmu o předměty dražené za "cash". Součásti HBSE +10 se vydražily i pod 20zl. To znamená maximálně 10 příhozů po 39 goldech. Kupec tedy zaplatil kolem 400zl namísto 1500.
Samozřejmě mohlo jít o náhodu, kdy žádný další dárce zrovna nedražil anebo neměl o +10 zájem, ale cena špatná není. Pokud navíc udržíte nervy na uzdě a nenecháte se strhnout k bezhlavému přihazování hned v počátcích, můžete s 500zl vydržet i do vyšší ceny anebo dokonce vydražit předmětů více.
Každopádně bych však platícím přihazovačům doporučoval nejprve absolvovat několik kreditových dražeb naostro, anebo minimálně jako přihlížející.

..............

Zajímavé by mohly být dražby (hlavně zlaté) v průběhu velkých dobývání. Očekával bych určitý pokles počtu movitých zájemců, třeba i nárazově se začátkem dobývání.

..............

Na závěr ještě příklad nesmyslné dražby staré zhruba dva dny. Dražená MP5+10 (tzn. předmět na trhu obtížně prodejný i za ~70k) s uváděnou cenou 140k, cena příhozu 2050kr !! Nakonec byla po pulhodinovem boji vydražena za 176 kr. Autoři ze hry za tento vergl odčerpali neskutečných 360.000 kreditů.

Naproti tomu včerejší aukce mnohem užitečnější zbraně Spas+10 s příhozy po 399kr trvala pouhých 66 minut a výsledná cena 336kr vynesla autorům pouhých 134.000kr.

Pak se v tom vyznejte.


TIP:
Pokud si v samém závěru aukce potřebujete nutně odskočit, vyřídit telefon apod a nechcete riskovat, že právě v té chvíli aukce skončí, můžete najednou zaplatit třeba 10-20 příhozů a koupit si tak nezbytný čas.

 

zcoit © 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode