České stránky o hře Total Influence Online

Aukce - utajené změny

25.05.2011 19:42

    K zajímavým změnám a posléze k ještě zajímavějšímu vysvětlení došlo v minulých dnech u aukcí. Bez sebemenší zmínky ze strany autorů byl zhruba před 2-3 týdny spuštěn nový systém úhrad předmětů.

I nás před časem zaujalo nepochopitelné chování několika hráčů, kteří dražili leckdy bezcenné tretky za přemrštěné ceny, skupovali veškeré aukce v nabídce a podobně.
Z pohledu "prosáklých" informací je již jejich chování naprosto racionální. K čemu tedy došlo?

Nový systém funguje tak, že výherce dražby dostává po jejím ukončení na výběr. Buď koupit předmět za určitou cenu (zde záměrně nepíši vydraženou) anebo na předmět rezignovat a získat zpět veškeré vlastní vložené kredity/goldy plus navíc bonus v podobě 10% z útraty ostatních hráčů v dané aukci - zde není úplně jasné, zda se jedná o 10% z vkladů anebo o 10% z dosažené ceny.
Což při ceně příhozu 1000kr za nárůst o 1 kr může být znatelný rozdíl, ať tak či tak, vítěz aukce by měl být v plusu.

Novinka tedy vede k závodům těch opravdu majetných hráčů, kteří neváhají nasadit na libovolný předmět do banku zástavu třeba 10-20M. Nakonec jednoduše oškubou ty méně majetné, kteří prostě časem odpadnou. Autorům tato situace v podstatě vyhovuje, protože se do hry dostává jen malé množství dražených předmětů a nedochází tedy k jejich znehodnocování - majetní předměty v 99% případů odprodají rovnou a ve zbývajících za slušnou cenu na tržnici. Běžní dražitelé by si je při výhrách ponechávali a tím by nám klesala poptávka, že.
Navíc tyto "souboje o 10%" vyhání cenu a v důsledku tak odčerpávají ze hry daleko větší množství kr/g, než by dokázaly běžné aukce.
Včera jsem kupříkladu viděl souboj dvou hráčů (Lexin vs SlaSla - možná ještě běží :D) o 10 granátu v ceně 20 goldů, dražba již byla téměř na 4000zl. Cena příhozu 3zl. Takže 12.000 rublů. I při vrácení částky výherci by v té chvíli tak autoři odhadem získali přes 5000 rublů za 10 kusů oranžových subgranátů.
UPDATE: ve chvíli, kdy jsem dával článek na web, dražba č. 2159 ještě běžela, cena 12374zl... již tedy 36.000 rublů. No comment.

Brzy se zde pravděpodobně vytvoří vrstva 10-20 superboháčů, kteří budou likvidovat veškeré aukce a nepůjdou vyloženě proti sobě, aspoň ne vabank. Otázka tedy zní, "umí účet TIO pracovat s miliardáři?".

Podobně jako u pyramidy, padají různé návrhy hráčů na omezení počtu příhozů. U pyramidy podle mně k nějaké kvótě na počet akcií/den dojde, tady bych to moc růžově neviděl. Zatímco tam, je vliv limitu stabilizující a možná tak nakonec navýší množství vložených kreditů, u dražeb by to bylo výhodné pouze pro hráče  ...i když při omezení řekněme 100 příhozů/hráč by se útoku na 10% mohl s relativně malou částkou účastnit opravdu každý, koncové ceny by se asi dostávaly do závratných výšek a hráči by si mohutně zakládali další účty. Uvidíme.

Samozřejmě zbývá ještě malé množství aukcí v době nepřítomnosti výše zmíněných oligarchů, třeba v průběhu dobývání základen, nebo někdy uprostřed noci. Pokud máte štěstí, můžete tak překvapivě lacino VYDRAŽIT (nikoli odkoupit) zajímavý předmět.

Osobně se mi to ještě nepodařilo. Nejblíže jsem byl při třetím, ze svých čtyřech pokusů. Příhozy byly jen za 100kr a na čas 2 sekund a měl jsem docela dobré připojení, poměrně levně jsem zatápěl poslednímu zájemci, když tu najednou...
Lup, okno s nabídkou k obchodu od jakéhosi Sportsmana. Odkliknu Ne, v poslední chvíli stačím ještě přihodit a říkám si kterej dement. Lup a okno znovu, tentokrát se již mezitím dražba ukončila ve prospěch ano člena stejného klanu jako byl onen "nabízeč".
Poučení: pokud chcete i přes předchozí varování zkusit aukci a USPĚT, předem si v nastavení chatu aktivujte prakticky všechny volby :D.

No a aby toho nebylo málo, ještě se vrátím k oné určité ceně a k lacino vydraženému předmětu. Pokud vám vrtá hlavou, proč jsem zdůrazňoval právě tyto pojmy, vysvětlení je prosté. V případě, že se aukce nějakým omylem nesetká se zájmem hráčů/dojde k nějakému výpadku apod., může se stát, že předmět třeba za 10.000kr se prodá za pouhých 5 kreditů. Což by strašlivě ničilo rovnováhu ve hře. A tak v tomto případě jako vítěz aukce uvidíte opět nabídku KOUPIT nebo ODPRODAT+10%. Odprodej je pro vás samozřejmě nevýhodný, takže se těšíte na svou koupi za 5 kr. Ouha. V případě, že je dosažená cena nižší než skutečná (tedy ona skutečná, která je uvedená u draženého předmětu - a která obvykle bývá podezřele přemrštěná - i to se nyní vyjasňuje) je vám předmět nabídnut ke koupi za rozdíl, který zbývá do skutečné ceny. Odečteny jsou všechny vložené příhozy. Pokud je cena příhozu řekněme 300kr a udělalo se jich 5, bude cena nižší o 1500kr, tedy za pouhých 98500kr je vaše - tedy pokud jsem to pochopil správně. Čím více příhozů tedy učiní ostatní, tím to máte levnější.
Ano, pořád ještě to pravděpodobně může být výhodná koupě a u kreditů to možná tolik nebolí, ale kupce, kteří vydražili věc za 40zl a najednou mají místo toho zaplatit třeba 500zl, ty už to tolik nepotěší.


No a co na to autoři?

Rozrušené hráče na fóru uklidnili s tím, že jaképak tajnosti, vše je přeci jasně a čitelně pěkně rusky napsáno v interfejsu aukcí...  ...tedy v té části, kterou spatříte až ve chvíli, kdy se vám povede nějakou dražbu vyhrát. Text jsem někdy před časem překládal, ale nebylo zcela jasné čeho se týká, natož, že je již aktivován. Naprostá většina hráčů jej samozřejmě nikdy nespatřila a teď už asi ani nespatří.


Tolik tedy pro případné hazardéry na dražbách. :D


Dodám ještě:

- delší dobu jsem neviděl při náhodných návštěvách Miner Townu prodávat MobAK, je možné že byl stažen z nabídky (?).


- v šachtách došlo asi k nějakému zádrhelu v souvislosti s přechodem na verzi 2.0 a momentálně se hrají poze 2 mapy (pokud tedy není právě tohleto ono 2.0, pak se ovšem děsím co nás čeká na ohlášeném dobývání základen 3.0, asi zrušení MOB)


- autoři na fóru dělají reklamu své další hře (jiný tým programátorů - údajně), běží už něco přes rok, z kosmu, browserovka. Slogan zní, Alpha Empire - globální strategické MMO.







 

zcoit © 2008 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode