České stránky o hře Total Influence Online

Aukce - verze 0.17:2

08.02.2011 19:45

V dnešní aktualizaci se objevilo několik novinek, pro boj je asi nejpodstatnější zavedení optického zaměřovače na těžké odstřelovací pušky (SVD, AWP, G3SG/1), v šachtách pak noční vidění a světlice. Z dalších zveřejněných novinek je podstatná hlavně aukce.

Zaměřovač. Je automaticky součástí každé i nalezené pušky (viz seznam výše). Aktivuje se tlačítkem na pravém dolním okraji mapy. Následně vaše postava poklekne a vy můžete na mapě určit místo, které chcete přiblížit a tedy odkrýt. Použití stojí 3AB a o stejný počet jednotek opotřebuje zbraň každé použití. Zaměřit můžete v jednom tahu klidně 5x (a pokusit se tak nalézt soupeře pokud hrajete třeba sami v MO). Pozor! Po aktivaci zaměřovače vám jakákoli jiná akce než výstřel přiblížení zruší !! Nesmíte tedy udělat krok, měnit zbraň, přepnout na jinou postavu atp. - je nutné si všechny tyto akce připravit již před samotnou aktivací zaměřovače - dvakrát měř ). Zaměřovač vám osvětlí dané pole plus kříž nejbližších kolmých polí kolem, je tedy dobré si pozici hledané postavy předem označit a zkontrolovat si v pořadí tahů, zda mezitím neodešla. A nezapomeňte, že musí být i na dostřel vaší zbraně. Z uvedených asi vede AWP, je sice nepatrně nepřesnější než dragunov, ale má větší dostřel, což může být rozhodující. Ideální je použití v HxS nebo při týmových bitvách, kde vám spoluhráč může na chvilku odkrýt pozici soupeře a poté se stáhnout do bezpečí. Ve svém tahu pak pomocí zaměřovače vylovíte soupeře z temné části mapy a střelíte... v těchto bitvách začnou být pozice na volných prostranstvích trochu rizikovější. Zároveň je to účinná zbraň třeba i proti RPG či psům.

U psů došlo nedávno potichu k zavedení tří léčení na bitvu. Omezení deklarované již někdy před rokem tedy vstoupilo v platnost právě v sobě, kdy psi začali být znovu k užitku - hlavně na šachtách.

Další tichou změnou z minulé aktualizace je omezení možnosti odprodeje předmětů v inventáři. V současnosti již neprodáte vylepšený předmět za 65% ceny. Darované hasáky+1, různé médium+1 zbroje, případně suicide vestu+20 za 14170kr... - to vše je nyní minulostí. Údajně se jedná pouze o dočasné opatření do odstranění bugu, ale je klidně možné, že jde o trvalou úmyslnou změnu. Zvláště nyní, po spuštění aukcí.

 

Noční vidění. Přístroj je k mání za 10zl, v tržnici prozatím za ~4k, ale jistě bude k sehnání i levněji. Armor 20, použití od 4. úrovně (což je celkem zbytečné opatření, když je to určeno do šachet - jedině, že by zvyšoval viditelnost i na běžných mapách :D). Používáním se zatím neopotřebovává. Použití 3AB na každý tah, viditelnost vám zvýší o dvě pole. Vaše předsunutá postava tak uvidí dál, ale bude mít nižší zbroj (pokud si na konci tahu/po spatření soupeře nevezme jinou pokrývku hlavy).

 

Světlice. Cena v Prémiu 1zl, v normálním obchodě ?250kr? (nevím jestli je v prodeji). Vrhací zbraň za 5AB, klasicky na 10polí, odchylka hodu 2 pole. Osvětlí 3 pole na 3 tahy, potom zhasne ). Granátník tedy může v klidu hodit 2 světlice a poté si ještě připravit zbraně či ustoupit. Nárůst skillu bych tipoval pouze v případě, že osvětlíte protivníka, ale možná bude vždy či naopak nikdy ).

 

Aukce.

Asi největší nový přídavek. Ekonomická stránka hry je pro autory evidentně nejpodstatnější částí a věnují ji asi i nejvíce času. Bohužel. Aukce se však mohou stát zdrojem laciného vybavení nebo naopak místem výhodného odprodeje. Aukce mohou (prozatím??) zakládat pouze admini. Teoreticky by tak aukce mohly být i zdrojem zlata bez vkládání vlastních peněz, samozřejmě zlato by pravděpodobně bylo v horším poměru než při nákupu od autorů. Jestli ale někdy dojde i na hráčské aukce, to je ve hvězdách.

Zajímavá a nebezpečná je položka cena příhozu, tato částka se zaplatí za příhoz a je nevratná. Na příhozy tedy pozor, pokud půjdete do aukce, přihazujte ideálně až v poslední sekundě, nechte rozhazovat $ raději ty ostatní :D.

Oznámení o výhře v aukci vám dorazí poštou, podobně jako dárkové balíčky. Vydražená věc se následně přesune do vaší Kanceláře - tab se tím aktivuje. Zde můžete předmět buď zaplatit a přijmout anebo odmítnout (v textových řetězcích je i možnost odkupu lotu, třeba bude časem možné vydražený předmět postoupit někomu dalšímu).

Prozatím nespuštěný je i autonákupčí. Tento instrument by měl umožnit zadat nějaké parametry a bud pak přihazovat namísto vás. Vy si budete v klidu například pracovat a autonákupčí bude vaše vydělané peníze sám přihazovat adminům, bez toho, že byste museli neustále sledovat aukce a být přilepeni u monitoru, super :D.

Kdyby tolik duševní energie bylo vynakládáno i na zlepšení taktické části hry...

První dojmy:

U příhozů jsou důležité hlavně dva parametry. Cena příhozu a čas, o který se prodlouží dražba.
Cena příhozu vás při nesprávném postupu může připravit o mnohem větší částku, než bude výsledná cena vydraženého předmětu. A dokonce i přesto, že aukci nevyhrajete !

Zvláště u aukcí ve zlatě je tedy důležité nejprve zkontrolovat cenu příhozu. Platit třeba 50zl za navýšení ceny předmětu o 1zl je výhodné pouze pro autory.

Navíc zde hraje velkou roli i faktor času. Pokud se za každý příhoz dražba prodlouží o 40 sekund, je velice pravděpodobné, že další hráč stihne pohodlně přihodit ještě před uplynutím a vašich 50zl se tak stane naprosto zbytečnou investicí.

A když se navíc rozpoutá souboj dražitelů, a budete příhoz opakovat 10x nebo 20x, můžete klidně přijít o 1000Kč a odejít s prázdnou...

Když se rozhodnete pro nějakou aukci, podívejte se tedy nejprve na cenu příhozu a koupený čas. Časy nad 5 sekund bych z hlediska nákupu rovnou zavrhl :).

Vlastní příhoz nemá smysl provádět dříve než 2-3 sekundy před koncem dražby. Pokud máte spolehlivé připojení, pak se držte poslední 1s. Právě ony tři, dvě vteřiny před koncem mnohdy naskočí i několik příhozů najednou a dražba se opět prodlouží.
Pokud vidíte, že spolu soupeří ještě několik dalších kupců (pomoci vám může i Historie dražby) je možné se na čas stáhnout a vyčkat s příhozy až po opadnutí zájmu.

Absolutním nesmyslem jsou příhozy do aukcí, které končí za 20 minut nebo dokonce hodin!
I když se v případech dlouhých aukcí může jednat jen o 100kr, šance na to, že vám příhoz půl dne před vypršením aukce zajistí výhru, je asi stejná, jako na výhru ve sportce.

Po odstranění dětských nemocí bude spuštěn i automatický dražební systém, kde si hráč bude moci nastavit parametry přihazování na zvolenou dražbu a bot už bude utrácet sám. Prozatím je nutné dražit pouze ručně, předpokládám, že v budoucnu to oproti botům bude sice pracnější, ale levnější způsob účasti :D.

Než se vrhnete do dražby "superlevného" předmětu, zkuste si projít i tržnici a podívat se na ceny. Uváděná skutečná cena předmětu vychází z oficiální prodejní ceny. Ceny na trhu však mohou být nižší.

Nezapomeňte ani na speciální obchod s vylepšenými předměty v Miner Townu. V současnosti tam řadu věcí kupodivu seženete levněji než v SC (zbraně +10) a dokonce i na tržnici - týká se především vylepšených RPG a kulometů. Nabídka je omezená, ale obnovuje se zhruba každé 3 minuty. Narozdíl od jiných měst je tady 20x do hodiny čerstvé zboží bez ohledu na zájem/nezájem kupujících.
Poslední cca 2-3 měsíce je návíc citelně znát nárůst kupujících, většina z nich jsou buď movití hráči/horníci s hladem po +10 šetřící kredity (oproti SC) anebo překupníci, kteří zboží následně se ziskem přeprodávají v Rezervaci (například RPG+4 koupené za 13.5k prodáte o kousek vedle za 20k).

Shrnuto - dražit má cenu pouze předměty s krátkým kupovaným časem (nejlépe pouze o 1s), nízkou cenou příhozu a až v poslední sekundě.

 

 

Nové mapy šachet. Na starých už zkušení hráči podle jednotlivých prvků poznali skutečnou polohu vrtů přímo u výtahu.

 

Nová čeština, druhá verze.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

zcoit © 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode