České stránky o hře Total Influence Online

Battlelog - výpis bitvy

07.06.2010 15:50

    Předpokládám, že většina z nás hraje se zapnutým battlelogem. Pokud tak prozatím někdo nečiní, škodí sám sobě a při hře v týmu občas i ostatním :D.
Při hrách 1vs1 se možná bez výpisu bitvy obejdete, ale jakýkoli boj ve více postavách již může log zjednodušit. Tou nejmenší pomocí je možnost zpětného projítí konverzace, kdy se třeba ve třetím tahu můžete podívat, kdo chtěl na začátku ten automat. Případně co se dělo, když jste si odskočili. Na záznamu spatříte i zda protihráč, který vám na zlomek sekundy cuknul oknem, hrál psem, šrekem či lidskou postavou. Zcela zásadní je ovšem možnost číst na výpise zprávy chatu psané azbukou (samozřejmě za předpokladu, že rozeznáváte písmena :D). Krom toho ještě spatříte zprávy o léčení, použití aktivních perků (čenichání psa atp.), začátcích boje protivníků (dobré třeba pokud hrajete Přežití ve 3-4 hráčích) anebo třídu použité zbraně. Toto vše pokud máte battlelog v angličtině.



Tvůrci s námi ovšem nehrají úplně fér. V ruské verzi výpisu z bitvy, se k hráčům dostává daleko podrobnější zpravodajství. Už dříve jsem si všiml na ruských screenshotech údajů o tom, kolikáte kolo se hraje. Což je sice pěkná informace, ale zase nic tak životně důležitého - samozřejmě vyjma dobývání, kde je tato opravdu podstatná informace zároveň znázorněna i grafickým barem v horní části mapy. Když jsem ovšem v pátek procházel galerii screenů jednoho z testerů, uviděl jsem i zmínky o jednotlivých zbraních, způsobeném poškození a podobně. Květnáté popisy v ruštině bych oželel, ale ostatní informace bych pro změnu docela uvítal. Chápal bych, že se autorům nechtělo, nebo jim jejich angličtina neumožnila, vytvářet podobnou poezii i v angličtině, ovšem údaj o počtu tahů nebo použité zbrani, by bylo možné naprosto stejným způsobem zobrazit i v anglickém battlelogu. Bohužel se tak nestalo a systém pro výpis do logu bitvy je navíc zajímavě nastaven. Pokud máte jako jazyk hry ruštinu - pak dostáváte podrobný ruský výpis. Jestliže máte v kolonce jazyk cokoli jiného, dostáváte ořezanou anglickou verzi. Dejme tomu, že to nějak souvisí s kódováním těchto systémových zpráv ze serveru...

Soubor s ruskými hláškami - nebo alespoň jejich většinou - se naštěstí nachází v adresáři hry, je tedy možné dostat češtinu i do battlelogu. Bohužel klient není u těchto zpráv schopen zobrazovat diakritiku.
Je dobré mít zapnuté všechny položky v nastavení výpisu bitvy. Do tohoto nastavení se dostanete přes hlavní MENU>Nastavení>Bitva anebo i přímo v bitvě stisknutím CTRL+Mezerník. Okno výpisu je možné libovolně přetahovat po obrazovce i měnit jeho rozměry, v pravém horním růžku je mezi jinými i drobná ikonka Nastavení.

Následně mohou výpisy vypadat zhruba takto:

Protože jsou teď výpisy mnohem tučnější, při zpětném hledání něčeho z rozhovoru vám konečně přijde vhod možnost přepínat mezi kartami Chat a Battle Log.

Mimochodem, při dobývání by se dokonce mělo objevit i varování, že tento tah je poslední !



Jak na to:

Všechny úpravy se odehrávájí v podadresáři \base v adresáři, kde máte nainstalovánu hru (tzn.: např "C:\Program Files\Total_Influence\base")

1. - Stáhnout si český "battlelog.xml", nakopírovat opět do \base a nahradit jím původní ruský soubor stejného jména, nový soubor nastavit jako pouze pro čtení.
Nastavit ReadOnly je možné i ve Win (Vlastnosti souboru>dole zaškrtnout Pouze pro čtení, ale často to blbne :D, jednoduše to jde třeba v TotalCommanderu - menu Soubory>Změna atributů)
2. - Nalogovat se do hry, nastavit si ve výpisu bitvy veškeré podrobnosti - potvrdit a ukončit klienta. Znovu se lognout, spustit bitvu a sledovat hlášky v battlelogu - pokud tam náhodou budou pouze nečitelné znaky, pište na české fórum.
3. Nastavení atributů na RO bude i budoucnu nutné opakovat vždy po stažení nové češtiny nebo battlelog.xml.

 

 

Tuto hlášku budete muset zamítnout při aktualizaci klientu. Jen tam jako soubor bude uveden battlelog.xml

 

 Pokud máte nějaké  výhrady k zobrazovaným hláškám, případně tam chcete vidět nějaké vlastní, napište mi je na mail.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

zcoit © 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode