České stránky o hře Total Influence Online

Bedny a batohy, získávání a předávání předmětů ve hře

28.09.2008 11:54

  

 

    Ve hře existují dva možné zdroje předmětů, bedny a batohy. Oba objekty se dají použít i pro předávání mezi hráči.

 

Bedny

 

 ( Na mapách se objevují i jiné typy beden a krabic, ale ty nelze otevřít ani jinak použít.)

 

Na počátku bitvy jsou všechny bedny na mapě skryté. Objeví se až tehdy, když je některý z hráčů dostane do zorného pole. Pak můžete spatřit bednu, kterou zvýrazňují zelené paprsky. Pokud hráč poodstoupí, bedny se opět ztratí z jeho dohledu, ale na mapě již zůstanou. Pozor na bedny umístěné například za domem, pokud je postava v dohledu a v daném místě projedete kurzorem, stěny zprůhlední a bednu lze odhalit, často však bývá taková bedna přehlédnuta a objevena i po několika tazích. Pro každou bitvu se předměty v bednách náhodně generují.

Jestliže chcete bednu otevřít, je třeba přistoupit těsně k bedně (je možné, a často i výhodnější, použít k přístupu roh bedny), umístit kurzor na bednu a po jeho změně na symbol otevírání, kliknout levým tlačítkem myši.

Prvotní otevření bedny stojí 4 AB, náhled do již otevřených beden je již pouze za 1 AB.

Následně se zobrazí okno inventáře s možností přesunout předměty z bedny, po jednom anebo vše naráz, případně i zpět do bedny. Pokud provádíte výběr jednotlivých předmětů, na obou stranách inventáře, stačí pouze na vybraný předmět 2x kliknout myší a ten se přesune. Pozor na předměty, kterými je již vystrojena či vyzbrojena vaše postava - mají dole na své ikoně malé zatržítko.

Zahájený přesun předmětů můžete libovolně opakovat a kombinovat, nestojí vás už žádné body, pozor však na ubíhající čas :).

Otevřené bedny, které již prozkoumala některá z vašich postav, mají odlišnou barvu - nazelenalý nádech (stejně se chovají i použité dveře).

Pokud vám nepřálo štěstí a beden či jejich obsahu se nedostává, můžete často s úspěchem doplnit vybavení z beden otevřených soupeři. Jestliže máte představu o směru postupu protivníka, je lépe volit až další bedny na jeho trase. První bývají zcela prázdné, u dalších již bývá znát omezená nosnost postav a spíše tak můžete získat nějakou výstroj či výzbroj.

 

Batohy

 

 

Na počátku bitvy není na mapě žádný batoh. Tyto vaky se objeví až při zabití některé z postav (budou tam pouze předměty, získané danou postavou v této bitvě), anebo při položení předmětů na zem.

Pokládání předmětů nestojí žádné AB, pouze je nutné mít v okamžiku akce alespoň 2 AB.

Pak je možné předměty položit a poodstoupit zbývající 2 kroky.

Předměty položíte přímo z inventáře, stiskněte klávesu "i" a následně ikonu šipky dolů ve spodní části inventáře. Zobrazí se rozhraní pro pokládání předmětů na zem. Opět lze klikáním volit a přesouvat jednotlivé předměty.

Pokud předáváte předměty jinému hráči, volte místo nejen s ohledem na dostupnost, ale nezapomeňte ani na viditelnost vaku. Pokud odkádáte vak někde za stěnou, ve dveřích atp., ujistěte se, že příjemce opravdu vidí/ví, kde bude vak ležet. Pohled na zmateně cupitající postavu, hledající ukrytý vak, není až tak veselý :). Naopak, pokud odkládate přebytečné předměty, kterých by soupeř mohl využít (výstroj, RPG, apod.), je výhodné batoh odložit na obtížně viditelné místo.

Sebrání předmětů z batohu stojí 1 AB.

Pro vyzvednutí je třeba stát přímo na políčku s batohem, pokud na něj umístíte kurzor, změní se ikona na ruku, pak stačí kliknout levým tlačítkem myši.

Následný přesun předmětů je totožný s postupem uvedeným již dříve u beden.

 

Výměna předmětů

 

Výměnu lze provádět třemi způsoby.

Na výměnu předmětů mezi vlastními postavami lze použít klávesu "x", tento způsob stojí 2 AB postavu, která výměnu iniciovala. Obě postavy musí stát těsně u sebe, přesouvat předměty však lze oběma směry. Postavy si tedy mohou třeba prohodit zbraně a podobně.

Předměty si lze předat i pomocí položení na zem, přesun je pak pouze jednosměrný - od dárce k příjemci, kterého však stojí pouze 1 AB. Tento přesun lze navíc využít i mezi jinými hráči.

Další možností je předání přes bednu, do které odložíte věci pro spoluhráče. Příjemce pak bude stát použití otevřené bedny 1 AB. Bude však muset postupovat k uvedené bedně, navíc pohyb kolem ní bývá určitým způsobem omezen.

Ideální pro předávku mezi hráči je tedy vhodně umístěný vak, kdy potřebné předměty - třeba lékárničku :), můžete doručit do trasy postupu příjemce a sami neztrácíte žádné AB.

U předávky mezi vlastními postavami je někdy výhodnější položení vaku, jindy je lepší volit "nákladnější" přímé předání za 2 AB.

To v případě přesunu věcí obousměrně, nebo pokud chcete předmět třeba okamžitě použít.

Jedna postava například stojí v dobré pozici a nemá zbraň, druhé pak ve špatné pozici třeba chybí dostatek AB, ale je možné druhou postavou doběhnout k první a předat jí potřebné vybavení. Ta pak "spotřebuje" pouze 2 AB na ustrojení a zbývajících 13 AB může uplatnit v boji.

 

Doplněno 31.10.2009:

Momentálně je hře jeden hangár s "falešnou" bednou a vakem, které nelze otevřít ačkoli se tváří jako aktivní prvky. Hangár poznáte již najetím myši podle množství naskládaných palet v jeho středu. Narozdíl od ostatních hangárů, je zde nutné projít podél vnitřních stěn a nikoli středem hangáru.

 

Předměty takto získané v lokaci nelze vynést, na konci bitvy se opět ztratí. Pokud chcete mít vlastní předměty, které lze do bitvy vnést a odnést (jen v některých městech), musíte si toto vybavení zakoupit v obchodech či na tržišti.

 

 

 

 

zcoit © 2008 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode