České stránky o hře Total Influence Online

Dalekonosné zbraně

25.10.2008 23:49

     Ve hře jsou celkem čtyři zbraně typu dalekonosné, pro odstřelovače jsou však použitelné asi pouze tři.

Začněme tedy onou "nejslabší" zbraní. Karabina SKS má dostřel pouhých 10 polí, což výrazně omezuje její použití. Navíc bývá u této zbraně, snad nejčastěji ze všech, poměrně běžně k vidění neoblíbená hláška "Nezasažen". Zvláště na nižších úrovních. 7 AB potřebných na výstřel dává určitou šanci na dva výstřely v jednom tahu. Pro neprémiové hráče jsou velkým kladem levné a dostupné náboje. Navíc obsah zásobníku nemusíte dlouho doplňovat, 50 ran vám bude stačit na řadu her. Pokud vám nevadí pomalejší získávání zkušeností a vyšších úrovní a chcete si vycvičit postavu s dobrým ovládáním tohoto typu zbraní, pak je SKS ideální. Často střílíte - zručnost jde tedy nahoru.

(Jedna z mých postav, která používala takřka výhradně SKS, dosáhla 60 bodů pro dalekonosné zbraně již na 4. úrovni. O nevyzpytatelnosti této karabiny svědčí i ojedinělá likvidace dvou soupeřů v jenom kole! Stáli na protilehlých koncích hangáru a moje postava měla výhled na oba dva, jedním byl pes, druhý protivník měl plnou zbroj a M4, oba nezraněni, každý z jiného družstva. Střílející postava měla v té době dovednost těsně nad 45 body. )

Popis karabiny SKS a Steyr AUG

Opačným případem je Steyr AUG, tato puška je pravděpodobně nejlepší zbraní ve hře. Má v podstatě všestranné využití, střelbu může vést již ze tří kroků (4 pole) a svým velkým dosahem umožňuje pokrýt značnou část bojiště. To vše při 6 AB na výstřel, skoro v polovině případů tak lze vypálit dvakrát v jednom tahu. Pokud je na střelbu k dispozici potřebný prostor, je díky tomuto počtu bodů možné i poodstoupit od soupeře, který došel těsně k vám a ještě 2x vypálit. Postavy s touto zbraní poměrně rychle získávají další úrovně. Nevýhodou pro neplatící je značně nákladný provoz zbraně - z úzkoprofilového střeliva ráže 5.56 spotřebuje 5 nábojů na každý výstřel. Pokud tedy hrajete s jediným zásobníkem, můžete se občas dostat do situace, kdy střelivo dojde. Střelba dávkou však zmírňuje možné nepřesnosti a minely bývají k vidění zřídka.

Typickou zbraní snipera je AWP. Zde platí, čím větší vzdálenost, tím lépe! Nechráněného soupeře tak můžete zlikvidovat jedinou ranou. V tahu lze vystřelit pouze jednou, ale stále ještě zbývá možnost podstoupit od dotírajícího soupeře a vystřelit. Poškození z minimální vzdálenosti ale bývá nižší. Zbraň je ideální pro otevřené prostory v kooperaci více postav. Občas mine, zvláště při střelbě souběžně se zdí. Střílí jednotlivě, zásobník tedy postačí na 9 ran.

Popis AWP a HK G3SG/1

Posledním kouskem je HK G3SG/1. Střelivo stejné jako u předchozí pušky, ovšem střílí dávkou, vždy po třech. Z toho plyne první nevýhoda zbraně - nákladný provoz a hlavně jeden zásobník vám v boji vydrží pouze na 3 výstřely! Trochu se tak eliminují nepřesnosti, ovšem i tak k nim občas dochází. Má omezenější akční rádius než AWP a na výstřel je třeba více akčních bodů. Pokud tedy soupeř přistoupí těsně k vám, nemá cenu se pokoušet poodstoupit, minimální vzdálenost střelby je 7 polí a na stisknutí spouště je třeba 10 AB - oboje se prostě z 15 bodů v jednom kole vymačkat nedá:). Vysoká spotřeba AB je nevýhodou i v případech, kdy máte zbraň uloženu jako sekundární. Po prohození vám zbývají pouze 4 body na manévrování a nalezení vhodné pozice pro střelbu.

Určitým plusem je, že poškození se s vzdáleností střelby nijak nemění.

Jak vidět, každá ze zbraní má svoje. Záleží na vašem pojetí hry a tom, co od zbraně požadujete především.

Ještě určitý tip na úsporu zakoupené munice. Pokud najdete v bedně vhodnou munici, můžete vlastní předat jiné postavě a vystřílet nalezenou. Předměty zakoupené se od generovaných liší barvou rámečku v inventáři či bedně - to platí i pokud naleznete zakoupený předmět odložený jiným hráčem na zem či do bedny (občas to dělají začínající hráči například kvůli nálezu kvalitnější zbraně nebo přetížení).

 

Doplněno 31.10.2009:

Novou zbraní pro odstřelovače se stal VSS Vintorez.

Používá stejnou munici jako Groza - 9x39S, střílí dávkou a na relativně malou vzdálenost, pokud však hrajete pouze jednou postavou, stejně obvykle vidíte něco mezi 9-11 poli. Oceníte ale velké poškození, které zbraň působí soupeři. Poslední dobou se jedná o pravděpodobně nejpopulárnější zbraň ve hře, čemuž odpovídá cena v tržnici a prakticky okamžitý výprodej zbraně v obchodě. Oproti Augu má sice vyšší damage, ale menší dostřel a vyšší spotřebu AB na výstřel. Munici pro VSS je možné na tržišti koupit již zhruba od 0.7kr/ks, zatímco 5.56 pro Aug stojí obvykle těsně kolem 1kr/ks.

zcoit © 2008 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode