České stránky o hře Total Influence Online

Dobývání výcvikové základny - Reservation Base

16.03.2010 21:07

    Jak asi bude vypadat dobývání RB a čím se hlavně bude lišit od běžných základen?

Zřejmě nejvýznamnější odlišností je, že základna nebude nikomu patřit. Jedna ze stran sice zvítězí, avšak držitelem se nikdo nestane. Z toho pramení řada dalších pozitivních odchylek.

Jednou z největších bude možnost připojit se kdykoli. Pozdní příchod, znamená na všech ostatních základnách, že máte smůlu a pokud váš klan nikdo v registrační hodince nepřihlásil, tak si nezahrajete ani kdyby se vás sešlo 12. Na RB tento problém odpadne, takže v podstatě kdykoli spustíte TIO a zjistíte, že právě běží dobývání RB a máte alespoň jednu postavu do 3. úrovně, můžete se zapojit.

Stranu si vybíráte volně, dokonce ji můžete během dobývání i měnit, přidělenou ji dostanete pouze ve dvou případech - první, že jste v klanu a kdokoli z něj již hraje anebo se registroval na jedné ze stran (jdete na stejnou), druhá možnost je, že sice v klanu nejste, ale počet hráčů na jedné ze stran bude příliš vysoký - pak vám systém povolí účast pouze za "slabší" stranu (anebo si s připojením budete muset počkat až se počty hráčů, nikoli klanů, vyrovnají).

Dalším zajímavým prvkem je možnost dobývání opustit, vyléčit své postavy a opět se přihlásit. Navíc opět s volbou strany, takže můžete pro změnu vyzkoušet boj proti bývalým spoluhráčům (změna stran je možná jen pokud nejste v klanu anebo váš klan dobývání nehraje). Léčba postav na prvních úrovních je poměrně rychlá, případně při slevě za například 6 léčených postav i relativně levná. Pokud tedy narazíte hned po zahájení na silné soupeře a přijdete o své postavy, není nic jednoduššího než dobývání ukončit, vyléčit a dozbrojit, a opět se přihlásit :).
Ztratíte tak pouze získané body dobývání, tedy hodnocení, které má význam pouze pro bodování stran a určení nejlepších třech hráčů - pokud se do této trojice nechcete či nemáte šanci dostat, pak můžete s klidným srdcem odstoupit. Veškeré ostatní zisky v kreditech a vlivu vám totiž zůstanou! Nejvíce asi záleží na koeficientu jaký bude RB mít, pokud by byl vyšší nežli u MOB (jako je tomu u Rezervace/MO), pak by se z hraní na RB mohla stát opravdu lukrativní záležitost.
Osobně jsem na tohle velice zvědav, zajímalo by mě, jestli to tvůrci nezavedli plánovitě jako určitý detektor domluvených bitev... :).
Klany si tak totiž budou moci v podstatě vygenerovat solidní zisk vlivu bitvami s rychle prohrávajícími "soupeři".

Vliv klany samozřejmě získají i poctivým hraním. Stačí když se dobývání RB bude často účastnit pár zkušených a sehraných hráčů s 6-9 postavami nízkých úrovní a s nejlepším možném vybavením. Za hodinu a půl mohou vyhrát řadu bitev, postavy jim sice díky tomu rychle vyskočí nad hranici povoleného pásma, ale nic nebrání jejich propuštění a nákupu nových (jen dva dny čekání na jejich odchod).

Pokud tedy čekáte na snadné souboje s nováčky, rychle na to zapomeňte :). Určitě minimálně ze začátku bude i mezi zkušenými hráči o RB velký zájem, už kvůli možnosti zahrát si dobývání prakticky kdykoliv. To dává výcvikové základně i punc jakéhosi výcviku, protože skutečně narazíte na těžké soupeře.

Příjemné je navíc i omezení +3 na výbavu a zároveň nemožnost koupit či použít RPG, oba kulomety, VAL, SVD, Desert Eagle a TOZ, případně i jakékoli další zbraně pro vyšší úrovně.
Výhodou bude i menší počet naperkovaných postav. Postavy s vylepšenými schopnostmi budou asi poměrně rychle (podle výše odměn a schopností hráče) odehrány do 4. úrovně a na jiné základny. U "rotujících" postav pro změnu hráči nebudou mít důvod k nákupu perků, jelikož se postav po dosažení 4lvl zase zbaví. Zůstane jim jen získaný vliv a kredity, případně nějaká ta hodnost (záleží jaká nastavení bude tento budoucí rating mít).

Bonusem budou prize money, zisk kolem 10-15 tisíc kreditů za jedno dobývání určitě není k zahození. Je možné, že klany budou hrát na jednoho hráče, s cílem dostat ho do top3.

Velkou nevýhodou budou naopak časy dobývání, kdy každodenní je plánováno na 14:00 našeho času a večerní Po/Út/Čt v 19:00 - opět ještě příliš brzy. Včera při překladu jsem si 2 hodiny přičetl a vycházely mi přijatelnější časy 18:00 a 23:00, bohužel asi přání otcem myšlenky.
Zvláště těch jedenáct večer jsem si maloval a doteklo i to teprve dnes během psaní tohoto textu :)). Omlouvám se všem, kteří si už včera stačili přečíst chybné časy i závěry.

Spuštění RB je prozatím plánováno zhruba na 30.3.2010 navíc, pokud se výcviková základna RB osvědčí, bude spuštěna i pro další rozmezí úrovní.

Orientační rozsahy jsou následující:
4-6
7-10
11-15
16-20

 



Překlad včerejší zprávy vydané tvůrci hry:


Vážení hráči!

Během příštích dvou týdnů bude do hry zavedena nová možnost "výcvikového" dobývání základny.

Рядом с городом новичков «Резервацией» будет поставлена тренировочная база, на которой новички 1-3 уровней смогут проводить штурмы. Poblíž Rezervace, města pro nováčky, bude vybudována výcviková základna, kterou budou moci dobývat nově příchozí na 1.-3. úrovni.

Odlišnosti v cvičném dobývání:
- Dobývání se mohou účastnit pouze žoldáci úrovní 1-3.
- Dobývání se mohou účastnit všichni hráči, bez ohledu na jejich příslušnost ke klanu.
- Zaregistrovat a připojit se k dobývání je možné kdykoliv, bez ohledu na to, kdy začalo.
Vynikající, přidat se prostě můžete kdykoliv - na testu to funguje bezvadně.

- Hráči ze stejného klanu se nemohou dobývání účastnit na různých stranách, tzn. nemůžete se přidat k útočníkům, pokud již někdo z vašeho klanu vstoupil do obrany.
- Hráč může dobývání kdykoliv opustit, ovšem ztrácí tak všechny získané body dobývání, ale získané kredity a vliv mu zůstávají.
- Pokud se hráč účastnil dobývání, poté jej opustil, vyléčil své postavy a rozhodl se vrátit, může si opět zvolit libovolnou ze stran, bez ohledu na to, na jaké straně bojoval dosud (opět se kontroluje pouze přítomnost klanu na některé ze stran).
Tento bod dává hráčům možnost solidně si vydělat a nešetřit při tom své postavy - hrát dost vabank, jediné co ztrácí odchodem jsou body dobývání, tedy šance na umístění mezi nejlepšími třemi dobyvateli. Naopak vliv a kredity může dalším pokračováním pouze získat.

- Body dobývání, které hráči získávají během bitev, si připisuje strana, na níž bojují. Jestliže hráč dobývání opustí, všechny získané body zůstanou pouze jeho straně (osobní body zmizí, body u strany zůstanou i nadále).
- Poté, co se hráč připojil k jedné ze stran, může se buď připojit do některé z již vytvořených bojových skupin, nebo si vytvořit vlastní.
- Rozhraní vytvoření bojové skupiny, je podobné tvorbě BS při dobývání, jen s tím rozdílem, že hráči mohou vstoupit do jakékoli skupiny, bez ohledu na klanovou příslušnost.
- Na výcvikové základě platí pro vybavení stejná omezení, jako v samotné Rezervaci.
- Na základně nejsou žádná omezení top200, protože dobývání se neváže na klany.
- Hráči nemohou vkládat kredity do fondu obrany.

Dobývání RB se bude konat dvakrát denně.

Z výsledků dobývání je určen nominální vítěz - obrana nebo útok, zatímco základna nepřechází pod ničí kontrolu.

Mezi nejlepší hráče vítězů (3 osoby) a hráče poražených (3 osoby) se rozdělí ceny.

Vítězná strana obdrží 50.000 kreditů
Poražená strana obdrží 30.000 kreditů.

Rozdělení kreditů dle umístění:

Vítězná strana
1. místo - 20.000 kreditů
2. místo - 17.000 kreditů
3. místo - 13.000 kreditů

Poražená strana
1. místo - 15.000 kreditů
2. místo - 10.000 kreditů
3. místo -  5000 kreditů

Časy konání:
Ve dnech, kdy se nekonají dobývání "pro dospělé" na základnách v Denveru, NY, MZ, MO (pondělí, úterý, čtvrtek) se budou výcviková dobývání RB konat 2x denně - ve 14:00 a 19:00 (našeho času).

Ve dnech jiných dobývání - jen ve 14:00.

Na dobývání RB je lhůta 1,5 hodiny.

Výše odměn v kreditech, zkušenostech a vlivu, se počítá stejně jako při dobývání základny, se započtením koeficientů Rezervace. (Bude tedy nižší než na zbývajících základnách :).

Omezení počtu účastníků té či oné strany, se vypočítává podle stejných pravidel jako při dobývání základen, avšak s tím rozdílem, že se nebere v úvahu počet klanů, ale pouze počet přihlášených hráčů.

...konec citace (moje komentáře jsou kurzívou)

 BTW, šachty by měly být spuštěny zhruba kolem 10.5.2010 (uvidíme jak moc se ještě bude datum posouvat).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

zcoit © 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si www stránky zdarma!Webnode