České stránky o hře Total Influence Online

Komunikační potíže

12.03.2009 16:35

    Předchozí název je společný pro obě odlišná témata, která následují...

 

 

    

    Vzhledem k tomu, že tvůrci hry prozatím nijak netouží po trafficu do zahraničí a snaží se hru vyvíjet v domácím prostředí, není až tak běžné, narazit ve hře na hráče ze zemí mimo SNS a bývalých svazových republik.

 

Problém s komunikací je obtížnější ještě i kvůli nefunkční podpoře unicode přímo v bitvě, kde pak nevidíte ani zprávy hráčů píšících azbukou.

Pokud se chcete pokusit o komunikaci v ruštině, obvykle postačí svému spoluhráči napsat po týmovém chatu, aby nepsal kyrilicí ale použil tzv. translit. To je ruský název pro psaní latinkou bez diakritiky. Někteří z Rusů však translit nesnáší, ale tato skupina se s vámi obvykle nebude chtít bavit ani anglicky :).

Angličtina bývá druhou možností, řekl bych, že tímto jazykem mluví nadpoloviční většina ruských hráčů, ale samozřejmě je pro ně, v omezeném čase, obtížnější psát latinkou a ještě anglicky... takže to také není ideální :).

Samozřejmě, můžete si zvolit jako výchozí jazyk pro non-unicode programy ruštinu, a pak budete mít správné znaky i ve hře. Ovšem pro změnu se vám zmrší čeština u všech programů, které nemají podporu unicode přímo v sobě. A není jich málo.

Neustále měnit jazykové nastavení (a restartovat) člověka omrzí.

Ve dvou nejvyšších verzích windows Vista prý lze nastavit jazykovou podporu přímo pro jednotlivé účty, takže pak postačí si udělat účet pro hraní Total Influence a u něj nastavit tuto podporu ruštiny. Přepnutí mezi účty je pak jednoduché a rychlé.

Ovšem nemohu potvrdit, protože tento software nevlastním.

Pokud však ruštinu používat ani nechcete, respektive by vám zobrazení azbuky nebylo k ničemu, nezbývá vám než nalézt hráče ochotné používat angličtinu, a pokud s tím budou souhlasit, přidat si je mezi přátele.

Anebo nalézt někoho z česko-slovenské oblasti. Zkusit to můžete i přes e-mail na těchto stránkách. Jakmile mne kontaktujete, mohu vás přidat do klanu. Do něj je možno vložit postupně až 20 hráčů, takže nemám obavy z přeplnění. V tak velké skupině, by se již dávno předtím, jistě našla skupinka směřující k vlastnímu klanu :).

Klan na vás nebude mít žádné nároky, jediné co nemám rád, jsou vulgární chování a urážky soupeřů (a zvlášť v češtině!). Může vám pomoci nalezením spoluhráčů i nových taktik, nebo případně i obtížněji sehnatelným vybavením. A samozřejmě často i důležitými informacemi.

Ideální pro vstup je zvláště nižší dosažená úroveň.

Vstup do klanu je možný pouze nabídkou přímo ve hře, tj. obě strany musí být online. Opustit klan pak můžete jednoduše a kdykoli, pouhým stisknutím této volby v možnostech klanu.

Mimochodem, tento klan má sloužit pouze jako určité spojovací místo pro českou či slovenskou komunitu. Nečekejte nějaké snahy o dosažení výtečného postavení na klanovém žebříčku :)).

 

 

    Druhé téma je kratší, ale tyto problémy s komunikací jsou mnohem závažnější. Tedy pokud jste si zrovna našli chvilku a chtěli si zahrát :).

Během posledních dnů se ve špičkách objevovaly stále častější lagy a server začal být nestabilní, dnes to vyvrcholilo (doufejme:) několika restarty a následným odpojením serveru. Je sice možné se na něj přihlašovat, ale hrát nelze, v tuto chvíli již zhruba dvě hodiny. Situaci dokumentuje čilý provoz na fóru hry a snímek obrazovky ze statistiky hry.

 

 

 Edit: 16:50 hra opět běží

zcoit © 2008 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode