České stránky o hře Total Influence Online

Loterie

02.11.2010 16:54

    Po skončení akce Čistý trh sáhli autoři po dalším nástroji ovlivňujícím ceny a pobídli hráče k vyšším nákupům ve hře.
Loterií.
Ještě předtím však takticky slevnili perky na 50%, aby odčerpali přebytečnou část hotovosti a vzápětí nabídli lístek do osudí každému, kdo si v termínu pořádání jednorázově zakoupil gold za minimálně 1000 rublů. Respektive, za každý utracený 1000 získal 1 los.

Čísla losů byla pravděpodobně generována, čísla výherců také.



V souvislosti s tím se před pár dny objevil na ruském fóru příspěvek, který chtěl zmapovat čísla losů (a získat tak nějakou představu o rozsahu čísel a podobně). Odpovědět stačili zhruba 3-4 hráči, z nichž jeden měl číslo losu 3537. Vzápětí tvůrci celý topic zamkli (a kdoví, jestli následně i nesmazali :D). Jak a jestli byla čísla generována tedy pravděpodobně nezjistíme.

Včera bylo zveřejněno vylosování loterie a výherci si mohli vybrat zvolenou zbraň +15.

Zároveň tam byla zveřejněna informace, že se účastnilo 1019 losů.

Otázkou je, zda autoři opravdu přiznali skutečný počet účastníků, mohou chtít nadsadit (třeba kvůli nějakému potencionálnímu kupci) stejně jako zapírat (kvůli závisti hráčů, známým ruským vymahačům výpalného na úspěšných anebo jen finančním úřadům).
Hráči tedy během 4 dnů investovali do hry minimálně 1.020.000 rublů, což vzhledem k prakticky výlučně ruské účasti (týkalo se pouze serverů Arizona a Nevada), není zrovna málo .
K autorům se mohlo dostat něco mezi 500.000-800.000RUR, zbytek nepochybně sežraly poplatky finančním zprostředkovatelům.

Poměrně vysoká účast (čísla z podobného losování v minulosti neznám, pravděpodobně ani nebyla publikována) byla možná zapříčiněna i reklamou celé akce. Ta totiž minimálně první dva dny v titulku hlásala, že se jedná o "Neprohrávající loterii". Když se poté hráči na fóru pídili po cenách a odměnách, které získají zbývající hráči - mimo oněch šťastných třinácti, bylo jim řečeno, že termínem neprohrávající, je myšleno, že hráči obdrží za peníze gold+bonus (tedy to samé co kdykoli jindy :D).
Řada z nich se pak samozřejmě rozčilovala a pár se nechalo slyšet, že to vědět, nic by neposílali. Ostatní doufali, že třeba vyhrají právě oni.

Po vylosování zavládlo mezi zúčastněnými hráči samozřejmě zklamání, kromě toho, že se cítili podvedeni "neprohrávající" inzercí, čekali, že se uvedená sestava výher bude rozdávat na každém serveru a nikoli, že je pro oba společná (měli ještě třetinu výher poslat na Kalifornii :D).

Vítězi ale asi bude set+25 celkem k ničemu, pokud jej tedy nechce odepsat na nízkých úrovních. Navíc asi nebude mít ani kloudnou zbraň, která by mu pomohla více. Podle vlivu se zřejmě jedná o jednorázového dárce, který do hry pravděpodobně vložil svůj první tisíc :).

Ve výsledku větší část výher putovala na Nevadu (kde je údajně i více platících).
Prakticky všichni hráči si vybrali M4+15, kromě faraoNa (spas+15), který jako jeden z největších dárců na Arizoně asi podobnou výbavu až tak nepotřebuje.
Mimochodem byl to snad první generál, kterého jsem viděl - cca 3 týdny po zavedení hodností (tzn. hodně boosterů i lékárniček).

Nezbývá než popřát autorům, finančníkům i výhercům hezké svátky a doufat, že vložené peníze nepřijdou vniveč.
Na trhu se bohužel nic tak zásadního nestalo. Upgrade kity i lékárničky se v obchodě již pomalu zase začínají kupovat hůř a hůř, ceny na trhu sice spadly, ale nijak závratně. UK zlevnily o 10%, FEA SE a TankSE jsou semtam k vidění za staré ceny, ale rozhodně se nejedná o masovou nabídku. Výrazněji šly dolů snad jen ceny SRKů, které jsou občas k mání i za 2300, před loterií se nejlevnější pohybovaly nad 2700.
Čekal jsem ale více.
Možná, že na Arizonu skutečně doputoval jen zlomek útrat, anebo hráči velkou částku ve zlatě netříští za drobné nákupy a utrácí v SC.

Každopádně se po posvícení dá očekávat pokles plateb. Kromě zlepšovatelů bude hráčům gold asi nějakou dobu stačit a blížící vánoce mohou případné rozhodování kde/za co utratit kapesné také ovlivnit.
Tržnice tedy může klidně zase vyletět nahorů - bude tedy vzápětí Čistý trh II anebo se jako dalšího impulsu k utrácení konečně dočkáme spuštění šachet?

Dnes se objevilo pár nových textur, novou tvář získaly lékárničky, injekce a granáty (nyní dle obrázků ruční F1 a VOG-25 pro Grozu). Nově se objevila jakási bednička s logem SC - pravděpodobně nějaká báňská záležitost :).
Mimochodem, pokud se chcete mrknout na nějaké prvky ze šachet, otevřte si v adresář \base\setting\mines, najdete tam obrázky prostředí, ale i vrtáku a jakési drůzy krystalů.

Jinak je ovšem prozatím ticho po pěšině. Jen v textu přibyl nový řetězec - Obsah kontejneru...
 

 Doplněno 2.11.2010 20:30

 Dnešní restart byl zapříčiněn výprodejem zboží z SC, až do půlnoci 3.11. budou veškeré předměty nabízeny za 50% - samozřejmě pouze při platbě zlatem. HBSE+20 set tak stojí 13.500g a k dispozici jsou poslední 3 sady. O případném doplnění zboží není nic známo, ale pravděpodobně se bude jednat pouze o jednu várku.

Předpokládám, že autoři usilují nejen o odčerpání nakoupeného zlata (jinak si hráči zase dlouho žádné pořizovat nebudou :D). ale i o určitý obrázek zájmu. Při postupném vyžírání SC bude jasně zřejmé o jaké předměty mají hráči za tyto ceny ještě zájem, a o jaké už nestojí ani za polovic ).

Před uvažovaným plovoucím oceňováním to může být určitá nápověda.

Případně se také může stát, že 4.11. najednou v SC vstoupí v platnost právě onen aukční systém - ovšem v tom případě by se jednalo spíše o medvědí službu, protože poptávka finančně vyčerpaných hráčů by jistě nebyla úplně ideální ).

 

 Doplněno 3.11. v 18:45

Šup a máme tu další prodejní akci. Po včerejší vše za zlato za 50% - týká s ei Prémia a nejen SC jak jsem mylně pochopil včera, se za 15 minut rozjede další tahák na goldy.

Ony o něco výše zmíněné nové obrázky a SC bedna totiž nejsou jen nějaký lifting, ale zcela nové "cenné" předměty. SC bedna je totiž speciální zásilka, kterou vědci z Spectra Crystals dokázali protlačit znovuzprovozněným portálem. Tyto bedny mají být ke koupi v Prémiu a budou obsahovat rozličné zajíce v pytli. Cena předmětů má vždy přesahovat cenu bedny, ale jak známe neprohrávající loterie...

 V bedně můžete nalézt:

Lékárničky a injekce, granáty, boostery, injekce zvyšující zdraví a viditelnost, vysokoúrovňové zbraně a největší klikaři tam mohou nalézt i něco z velice zřídkavých zbraní +25.

Jmenovitě tam 1x z 10.000 beden může být:

Freak Hammer +25
Freak Shield +25
AK-47 +25
Colt M4 +25
Vintorez +25
Freak Nailgun +25
Spas +25

Vylepšené předměty, které tam budou o něco málo častěji:

Pancor Jackhammer +15, Pancor Jackhammer +10, SVD +10, Shotgun +10, Desert Eagle +10, P90 +10, Groza +10, Val +10, Steyr AUG +10, SKS +10, Machete +15, Machete +10, Knife +15, Knife +10

Nejčastější předměty:

Injection HP, Injection Vision, Improved Tactic Advisor, Ultra Trainer, Light Tactic Advisor, Light Trainer, Improved Trainer, RPG, Minigun, M60

 

    Nalezené předměty bude možné předávat či prodávat dalším gráčům (včetně boosterů). Jestli je stávající cena SC boxu 50% a bude dnes ve 21:59, při skončení výprodeje SC, zdvojnásobena anebo se naopak výprodej protáhne, není jasné :).

Akce je omezená a bude probíhat od 3.11.2010 19:25 do 7.11.2010 21:59h

Takže přeci jen na VŘSR došlo :).

Mimochodem nová ruština, a nyní i čeština, obsahuje i aktivní frázi " Blahopřejeme hráči "XY", který našel v SC bedně "předmět_xy_+_XY"! " - což se předpokládám objeví v mainchatu jako určitá reklama, po které se strhnou další nákupy :) a ostatní taky budou vědět, kdo tem krám+25 našel :D. Plus se objevily dva stejné perky na podvěsný granát, což je pravděpodobně pouze text, který se bude objevovat na ikoně použití podvěsného granátu pokud bude postava mít v ruce Grozu, může se ale klidně jednat i o nový perk, který bude aktivován po 7.11., jako další pokračování v úklidu hráčských peněženek. Mezi novými obrázky se objevily i grafiky vysílačky (patrně přivolání ochranky v dole) a optického zaměřovače pro snipery.

................................

Zdá se, že autoři buď chtějí drahé dárky, anebo mají ambice na velkou reklamní kampaň v RU médiích, a/anebo zjistili, že důvodem lagů jsou nevyhovující servery a linka (nevhodné pro vyšší počet hráčů) a chtějí nový HW. Takhle masivní run na peníze hráčů TIO nepamatuji :D.

BTW, mezi hráči se mluví i o nové zbroji, která by se mohla v nejbližší době objevit. Může to být fáma či spekulace vyplývající ze stažení obyčejného Tanku, uvidíme.

Servery budou nedostupné 30-40 minut, programátoři do nich musí nanosit ty SC bedničky, tak to chvíli potrvá. Pokud by se to protáhlo (některý server pak nepůjde zastrčit do racku atp.), budou dnešní dobývání přesunuta.

 Děkujeme za pochopení.

................................

 

Za prvních 30 minut hráči nalezli 1x pankor+15, a po 1ks Aug, SVD, Shotgun, Groza - vše +10. Teď již zhruba 15 minut nic, tak buď opadl zájem anebo jdou plonkové bedny :).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

zcoit © 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode