České stránky o hře Total Influence Online

Nákupy ve hře

21.09.2009 19:19

 

     Ve hře se dají i drahé předměty koupit relativně levně. Sic!

První možností je nákup po domluvě, většinou v reakci na nabídku v chatu Tržnice. Ale málokdo sedí a sleduje tento chat (snad vyjma překupníků, kteří loví laciné předměty :). A na konkrétní položku je tak možné čekat celé dny. Samozřejmě je na tomto chatu možné cokoli i poptávat. V takovém případě, ale málokdy narazíte na skutečně výhodnou cenu. Nejčastěji vás budou s nabídkami kontaktovat právě ti nejdražší obchodníci, kteří nemohou za nasazenou cenu zboží prodat. Navíc je si třeba při nákupu zboží pořádně prohlédnout, zda souhlasí životnost, úroveň vylepšení, i cena. Na ikonce v menu obchodní výměny je občas prd vidět, je proto nutné na ní najet kurzorem myši a údaje se objeví.

I tak je však lepší si udělat screenshot z chatu, kde obchod domlouváte a pak i screen se samotným předmětem a vaší platbou, dříve než odmáčknete OK. Oboje se vám může hodit.

Druhým případem bývá víceméně náhodný kup, kdy v nabídce tržnice spatříte předmět s opravdu zajímavou cenou. Většinou se jedná o přehmaty a chyby prodejců, případně klienta. Pak je možné narazit na ceny, kterým chybí koncové tři nuly i ono zástupné "k". Někdy se také podaří posunout desetinnou čárku. Anebo prodejce nedomáčkl řádně klávesu a v ceně vypadlo jedno číslo. (Podobné "překlepy" se stávají i směrem nahoru, tam se však často jedná o úmysl prodejce draze prodat, třeba lékárničku za 2550 atp.).

Můžete pak koupit třeba M4+5 za 16 kreditů, namísto 16k kreditů... občas se ale prodejce odvolá k administraci a ta zřejmě i dělá nápravu. Osobně jsem takto nakoupil ( a bohužel i prodal ) několik věcí, 2x se mi ozval prodejce a za mírný poplatek jsem věc vrátil. Je dobré takto koupenou věc nějaký čas nechat ležet skladem (- pokud byste ji obratem chtěli prodat ), pokud se nikdo do 1-14 dnů neozve. Četl jsem o prodejci, který takto lacino koupil (a asi hned prodal) 2ks nohavic HB SE. Prodávající se obrátil výše a maníkovi následně exekučně zabavili vylepšené HB SE tělo, které mělo asi dvojnásobnou hodnotu než původní předměty. Ovšem takto to podával ten prodejce, tak...

V menu Tržnice dole klikněte na druhou ikonu zleva, dostanete se tak k rozhraní nákupu.

Třetí způsob je v podstatě nejjednodušší a relativně nejméně rizikový. Zadáte si vlastní poptávku v menu Tržnice. Cenu tak můžete zvolit vlastní a samozřejmě nízkou. Výše ceny závisí hlavně na rychlosti, s jakou potřebujete předmět zakoupit. U předmětů,které se prodávají pouze za zlato, můžete vyjít z ceny předmětu v oddělení Premium. Můžete samozřejmě jít i na cenu nižší, než je pořizovací cena nového předmětu. Například nový Tank SE stojí 150 zlata, tedy 15000 kreditů. Vy jej můžete celkem bez problémů úspěšně poptávat za 12000. V současnosti se zvýšily odměny za boj a tak je poptávka po SE předmětech mnohem vyšší než třeba před 3-4 týdny. V té době se dal tank koupit i za 10k. Možná i teď. Má to ale své háčky. Zaprvé, budete čekat dlouho. Zadruhé, snadno tak můžete koupit kradený předmět, kterého se nějaký trouba snaží co nejrychleji zbavit a je mu jedno za jakou cenu. Logy prodejů/nákupů se skladují patrně poměrně dlouho a administrátoři jsou schopni přesně říci, datum, čas, nicky a cenu předmětů. Jak to řeší, pokud vy bona fide koupíte kradenou věc, netuším.

Jednodušší je tedy cenu nasadit blízko prodejní, alespoň z hlediska rychlosti koupě :). Každopádně je tento způsob dobrý i vzhledem k bezkontaktnímu způsobu obchodu, nemusíte tedy zkoušet lámat ruštinu či dolovat angličtinu z protistrany. Prostě pouze zapnete na klientu Nákup, nasadíte cenu a vyčkáte.

Tedy teoreticky.

Při nákupu zadáváte několik údajů. Cenu zboží. Úroveň vylepšení. U nábojů pak ještě počet kusů. A zaškrtnuto je i, že předmět musí být opraven. Tady je možné odebrat zatržítko a poptávat tak levněji opotřebované věci. Vůbec to nevadí u SE předmětů, kde to prostě opravíte. Anebo v případě zbraní +0 a +1. Tam můžete také ještě bez rizika použít Upgrade Kit a věc zrestaurovat. Vyšší úrovně se pak kupují levněji s cílem upgradovat a vydělat - ovšem s rizikem, že se zbraň při vylepšování zničí.

V praxi můžete při nákupu narazit na několik drobných nepříjemností. Přidávání stejných předmětů probíhá při nákupu (narozdíl od prodeje) automaticky. Když chcete koupit třeba 10 kusů Upgrade kitu za 1050 kreditů, stačí ocenit první kus a další si pouze přidáváte do okna nákupu. Dobrá vlastnost. Pokud však poptáváte stejné předměty rozdílných vlastností, zastřihejte ušima a vše si třikrát ověřte. Může se vám stát, že budete chtít koupit třeba novou M4+5 za 13500, poškozenou M4+0 za 350 a nějakou další M4 třeba +6 za x. Tu poslední si po chvíli rozmyslíte a odeberete ji. Klient má však jakýsi bug, takže z poptávky zmizí první M4+5 za 13500. No a co? Bohužel na jeho místo se posune ošoupaná M4+0 - A PŘEVEZME JEHO CENU, ne však ostatní vlastnosti... Třetí, odebraná, M4, se posune na místo +0 a převezme její cenu.

Výsledkem je, že zapnete Nákup a poptáváte ojetou M4+0 za 13500 a odebranou M4+6 za 350. Věřte nebo ne, koupil jsem takhle novou M4 za 13500 asi během 20 sekund :). A to jsem o této vlastnosti již věděl! Jen jsem měl bohužel právě problémy s připojením...

Nepříjemné věci se stávají i pokud snižujete úroveň vylepšení. Třeba první předmět si zvolíte M4+5 a druhá vám automaticky naskočí také jako +5, musíte tedy hnout s úrovní vylepšení. Úroveň ale zůstane na +5 i když jako další položku po M4 zvolíte třeba lékárničku...

Takže kontrolovat a ještě jednou kontrolovat. Zvláště pokud chcete u nastavené poptávky něco měnit, třeba jen, že zboží nemusí být opravené... Je lepší (a určitě levnější) raději celou sestavu poptávky smazat a vytvořit ji znovu, než se prokousávat zmatečným uspořádáním předmětů a kontrolovat jejich vlastnosti.

Červeně zobrazený součet znamená, že nemáte dost na zaplacení, budete muset něco odebrat.

Po spuštění Nákupu uvidíte svůj obchod odlišený okrovým názvem od zelených prodejců. Předměty uvnitř se mohou také barevně lišit. Zelené jsou ty, které požadujete jako nové, hnědé pak mohou být poškozené. Vylepšené předměty jsou narezlé,a liší se podle toho zda mají být nové či mohou být již opotřebované. Nákup za vyšší částku, než je vaše hotovost se myslím nedá spustit. Předměty s rudým pozadím jsou ( podobně jako u Prodeje) mimo cenu, tentokrát ovšem příliš pod cenou. Přiložím ilustrační obrázek vychcánka čekajícího na chybu/únavu některého z majitelů...

Logan3D tu inzeruje koupi M4+10 za 150k, ve skutečnosti pak nabízí 150 kreditů... za tohle bych třeba banoval.

Dobrou vlastností je, že sestavená poptávka již zůstane uložená v adresáři s programem a při opětovném spuštění nákupu již chcete koupit stejné předměty jako minule - ovšem opět v plném rozsahu. Pokud jste tedy měli na seznamu pět předmětů a jeden koupili, budete opět poptávat všech pět. Což může a nemusí být na závadu. Výhoda uložení do adresáře je, že pokud si po zahájení nákupu adresář přehrajete třeba na USB Flash disk, můžete stejnou věc poptávat i při spuštění z jiného PC.

Posledním, co je třeba při nákupu zkontrolovat, je místo v inventáři vaši hlavní postavy. Veškeré nakoupené předměty totiž míří pouze tam (stejně jako při nákupu v Tržnici). Pokud bude mít tato postava plný inventář, nic nekoupíte, i kdyby vám to chtělo prodat třeba 15 lidí. Maximum koupených položek je tedy 18. Alespoň pokud s tím ještě něco neprovedli :). A samozřejmě náboje se skládají jako jedna položka. Někteří z nákupců mají v poptávce třeba 30 předmětů. Pak asi často odebírají došlé zboží.

 

A další zoufalec čekající na notně zkouřeného hráče... 2 kredity za cokoli.

 

Pokud si nejste jisti cenou, můžete se podívat, u běžných předmětů do Obchodu, u SE do sekce Premium a přepočíst. Vylepšené předměty od úrovně +4 nabízí oddělení "Předměty SC", kde za kredity kupodivu koupíte i zlaté, prémiové položky. Tam si také uděláte obrázek o ceně. A získáte leckdy docela důležité informace. Třeba, že SE zbroj na psa v provední +6 stojí jen 22k (nová +0 přitom 7000 a navíc za kredity ani není v nabídce, takže vlastně děsná láce, protože to kupuje jen minimum hráčů.. a vy jste třeba původně vyrazili nakupovat, s tím že ji od někoho musíte mít pod 30k ..). Průzkum trhu je tedy základ :)).

 

Pro rychlý náhled před případným nákupem si můžete někam vložit tyto přehledy.

 

 

 

Ceny (hoodně orientační - záleží na momentální ceně Upgrade kitů i na množství kreditů mezi hráči - poptávce) váží se zhruba k M4

 

Vylepšení zbraní - životnost na úroveň, každý Upgrade kit přidá +65

(vztahuje se na předměty se základní životností 300 - třeba SE mají obvykle více)

  +1 365
  +2 430

+3 ~5k

+3 495

+4 ~8k

+4 560
+5 ~15k +5 625
+6 ~24k +6 690
+7 ~38k +7 755
+8 ~65k +8 820
+9 ~85k +9 885
+10 ~120k +10 950
+11 ~160k +11 1015
+12 ~240k +12 1080
+13 ~350-400k +13 1145
+14 ~550-650k +14 1210
+15 ~750-800k +15 1275
   
  +20 1600

 

zcoit © 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode