České stránky o hře Total Influence Online

Nová základna, nová verze, nový bug.

19.09.2009 16:21

    Dnes má být spuštěna nová základna u Military Outpostu, bude patřit k Military Zone (a jsem docela zvědavý, ve kterém městě se bude poté zvedat zdanění :). Kvůli tomu byly restartovány herní servery a zároveň došlo i k mírné úpravě verze hry. Hrát snad zatím jde i se starší, takže je možné, že vás prozatím mine nový bug.

V novější verzi autoři opět zamíchali s řetězci uvnitř souboru s texty a pravděpodobně i něco mírně pohnojili přímo v souboru s programem. Každopádně na vás po aktualizaci asi vykoukne rozsypaný čaj v podobě nečitelného kódování windows-1251. A to ať hrajete jakoukoli jazykovou verzi. Pokud se tedy chcete opět shledat s čitelným menu, pak je třeba stáhnout následující soubor, uložit jej jako "russian.lng" a ten nakopírovat do podadresáře "base", který naleznete přímo v adresáři hry.

Restartujte hru.

Případně můžete zkusit stáhnout soubor s češtinou, vrazit jej na stejné místo a přejmenovat na "russian.lng".

Pokud by problém přetrvával i po restartu, zkuste opět v podadresáři "base" nalézt soubor "config.cfg" , ten si zazálohujte (např. jako config_czech :) a následně v původním souboru (pomocí notepadu či pspadu) proveďte drobnou úpravu.

Zhruba na desátém řádku změnte řetězec "g_language czech" na "g_language russian".

Po restartu by se již měla hra pokoušet zavést soubor russian.lng, který je přejmenovanou češtinou...

 

Doplněno 19.9.2009 21:42

Tak ještě upřesnění, problém s jazykem je snad již v tuto chvíli odstraněn, ale pro pořádek :).

Hru je možné spustit přes minimálně tři soubory. Každý z nich však spouští hru jiným způsobem. 

Standardně po instalaci se hra spouští soubory "Total Influence.exe" anebo "updater.exe". Oba zahájí okamžitou aktualizaci. Je to sice pohodlný způsob jak zajistit stálou aktuálnost hry (pro programátory), ale je to poměrně nepříjemné pro hráče, zvlášť při horších odezvách ze serveru. Jakmile dojde k pádu hry během bitvy, a vy během reconnectu ještě kontrolujete soubory, ztrácíte cenné sekundy.

Soubor "TI online_updater.exe", vám umožní při spuštění zvolit, zda chcete kontrolovat Update, anebo rovnou hrát. To vám třeba při prvním spuštění umožní provést kontrolu a následné znovupřipojení již hnát rovnou na přihlašovací obrazovku. Tento soubor vám tak v podstatě pouze nabídne, zda chcete jít dále na "totinf_mini.exe" a hrát, anebo na "updater.exe" a aktualizovat.

Nejrychlejší možností je "totinf_mini.exe", ten rovnou zobrazí přihlašovací dialog.

 

Volby spuštění bez aktualizace vám navíc mohou pomoci v případě podobných bugů. Zabrání totiž neustálému nahrazování "vadných" souborů. 

Já mám zástupce na poslední dva soubory, běžně spouštím pouze totinf_mini.exe, pokud náhodou chci kontrolovat verzi, tak použiji link na TI online_updater.exe.

  

Ještě pár novinek z překladu. Autoři asi trošku vyslyší hlasy hráčů volajících po městech bez vylepšených předmětů. V textu se objevila hláška upozorňující na vstup do města s omezením výbavy na určitý level. V budoucnu by tak mohlo být i město, kam můžete vejít pouze s výbavou do +X.

Což zní zajímavě.

Další reakcí na protestující hráče, je nová hláška o tom, že jste byli pokutováni za předčasný útěk z boje :). Kdy obě zmíněné novinky vstoupí v platnost, pokud, netuším :).

 

Na závěr jedno varování, daně města se dotýkají nejen obchodů (kde navýšení vidíte přímo ve vyšší ceně předmětu), ale i nákupu a prodeje na tržišti (tam vás oberou o daň nepozorovaně :). Pokud tedy v tuto chvíli koupíte anebo prodáte něco v Denveru či MO, můžete přijít až o 10 procent - více naštěstí nelze nastavit. Daně se samozřejmě budou časem týkat všech měst se základnou (což mají být prakticky všechna :). Momentálně, ale vřele doporučuji se vyhnout jakýmkoli transakcím v Denveru (10%) a MO (8%).

zcoit © 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode