České stránky o hře Total Influence Online

První bitvy

24.08.2008 13:14

 Jakmile projdete úvodním výběrem a tvorbou postavy čeká vás v současnosti už i krátký tutoriál, ve kterém si zkusíte základní pohyb po mapě, hledání a otevření beden, vyzbrojení a střelbu. Po této minutové zkoušce již můžete začít bojovat. V každém městě najdete vypsané bitvy pod záložkou "Aréna", tam si buď zvolíte vyhovující bitvu anebo si založíte vlastní.

 

Jak už jste viděli v tutoriálu, v každém tahu máte k dispozici 15 bodů pro vaše akce. Při zadávání cesty pro postavu, se vám vždy ukazuje, kolik vám bude zbývat bodů na cílovém políčku. Jednotlivé činnosti vás stojí různý počet bodů, otevření či zavření dveří - 1 AB, otevření zavřené bedny 4 AB (jinak už pouze 1), položení 0 AB (je však potřeba mít v tu chvíli nejméně 2AB) ale sebrání věcí již 1 AB, vyzbrojení a vystrojení postavy 2 AB, prohození zbraní 1 AB, výměna mezi postavami 2 AB (pouze u jedné z postav), samozřejmě různé zbraně vyžadují různé počty AB, jejich detailní popisy získáte najetím na obrázek zbraně v obchodě.

Jako úplný nováček samozřejmě nemáte žádné vybavení, ale na 1. úrovni nebudete žádnou výjimkou ani ve městech kde je výzbroj předem povolena. Pokud chcete vidět, jak hrají jiní hráči a něco okoukat či se poučit i z jejich chyb, zvolte si pro začátek bitvu Horní vs Spodní. To je boj 4 hráčů proti 4, každý hraje pouze jednou postavou a na svůj tah má 40 sekund. Uvidíte tedy tahy svých třech spoluhráčů a díky většímu odkrytí mapy občas i některých protihráčů. Pokud navíc přistoupíte k bitvě ve městě Military Outpost, budou všichni hráči neozbrojeni. Ať už budete bojovat kdekoli, poté, co vás třeba zabijí, bitvu nezavírejte, ale dokoukejte tahy ostatních, získáte tak rychleji potřebné zkušenosti.

Taktika hry se samozřejmě odvíjí i od toho zda je postava na počátku bitvy vybavena či nikoli, ale pro vás bude důležité, že při boji bez vybavení vám kredit pouze narůstá. Kredity se dají ve hře získat v podstatě dvojím způsobem, za vybojované bitvy nebo převodem za "zlato", které lze koupit pouze za skutečné peníze, v tomto případě jde o USD či RUB.

Za kredity si pak lze koupit vybavení pro další bitvy, tedy zbraně a zbroj, střelivo, lékárničky či sadu pro opravy. Vše se bojem opotřebovává a je nutné stále investovat či opravovat. Kromě obchodů lze věci kupovat či prodávat i přímo mezi jednotlivými hráči, což je vhodné zejména při prodeji. Obchod totiž vykoupí věci za o 35% nižší cenu a ještě odečte případnou amortizaci. Některé věci se shánějí hůře a je nutné kontrolovat obchod třeba každých 10 sekund a rychle klikat :).

(To je případ třeba střeliva pro AUG a M4, proto je pro nováčka lepší volbou AK47.)

Každý předmět něco váží a vaše postava na první úrovni unese 499 jednotek, pokud překročíte tuto hranici, přetížení vám bude užírat AB. Při nákupu vybavení se proto, zvláště u zbrojí, dobře dívejte i na jeho hmotnost.

"Nosnost" postavy a zdraví jsou dvě vlastnosti, které se zvyšují při získání vyšší úrovně. Ostatní dovednosti posilujete postupně, tím jak získáváte zkušenosti. Za kredity se dají koupit i další doplňkové schopnosti, ale o těch až jinde.

*TIP1: Pokud jste v bitvě zvítězili, nezavírejte ji ihned, ale projděte mapu a pokud je to možné dolečte nalezenými lékárničkami svou postavu, nebudete pak muset čekat po boji. Koukněte se i na vybavení odložené na zemi či v bednách, po bitvách mezi nováčky v Rezervaci se stává, že postava najde dobré vybavení a odloží své zakoupené (pozná se podle zeleného rámečku kolem předmětu - generované mají hnědý).

*TIP2: Neodkládejte tedy své vybavení, a pokud jej předáváte mezi postavami, udělejte to pomocí klávesy "x". Jakmile totiž předměty položíte na zem nebo do bedny, klesne jejich stav na polovinu, tzn. třeba ze 300 na 150. Oprava je pak drahá - levnější kousky, jako třeba UZI, se ani opravovat nevyplatí.

zcoit © 2008 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode