České stránky o hře Total Influence Online

Pyramida - popis, funkce a komentář k nové sázkové příležitosti.

06.05.2011 16:30

Vážení hráči!

 

Ve hře se objevuje nová možnost - Akcie SC Pyramida. Co to je a k čemu je to dobré?

 

Akcie SC Pyramida (jak již název napovídá, budou asi akciemi nějakého sportovního pokračovatele Sazky) to je nejsoučasnější finanční pyramida. Přibližně stejný mechanismus jako produkt nechvalně proslulé firmy АО «MMM» pod jménem soudruha Mavrodi. Rozdíl spočívá pouze v tom, že k účasti v obchodování s akciemi SC Pyramida není potřeba prodávat byt ani auto. Stačí si vydělat trochu kreditů v Aréně nebo šachtách. ( Dotyčný soudruh připravil v 90. letech o peníze zhruba 10-15 milionů lidí…takže kam se sere Kožený J, ale tohohle na pár let zavřeli.)

 

Uvedený mechanismus je spuštěn pouze pro zábavu hráčů a využívá výhradně kredity, které do něj vloží hráči. V podstatě dochází jenom k přerozdělení kreditů od jedněch hráčů k druhým (tímto eufemismem by se dalo popsat i fungování veřejných financí v CR), samotná pyramida nemá žádný vliv na balanc hry.

 

Jestliže si hned na počátku koupíte Akcie SC Pyramida, nějakou dobu je podržíte a před koncem současné pyramidy je prodáte, pak se  můžete slušně "nabalit".

A samozřejmě, pokud budete hamounit, tak můžete o vložené kredity přijít. Tady už záleží na štěstí.

 

Jakmile se fond vybraných kreditů vyčerpá - proběhne restart pyramidy a všechny akcie, které zůstanou v držení hráčů, se anulují. Následně začíná nový cyklus. (Aha, takže takový Černý Petr...)

 

1.1 MECHANISMUS PYRAMIDY

 

Celý mechanismus finanční pyramidy sestává z následujících částí:

1. Akcie SC Pyramida.

2. Fond Pyramidy.

3. SC Komise.

4. Kotování akcií.

5. Valuta Pyramidy.

 

1.2 PRODEJ AKCIÍ HRÁČŮM

 

Celý mechanismus je cíleně navržen pro prodej Akcií SC Pyramida hráčům. Všichni hráči získávají tyto cenné papíry dle aktuálního kursu, který se kótuje automaticky každý den.

 

1.3 NÁKUP AKCIÍ U HRÁČŮ

 

Nákup od hráčů je možný kdykoliv, opět dle aktuálního kursu Akcie SC Pyramida.

Nákup probíhá bez omezení až do té doby, dokud je ve fondu systému alespoň 1 kredit. Jakmile kredity dojdou, systém se restartuje.

(Otázka jak tohle bude fungovat a hlavně jestli je tvrzení pravdivé... protože, pokud je aktuálně prodej řekněme za 1066 a výkup za 1000 pak, a) nemůže dojít k vyčerpání fondu; b) i pokud by se hodnoty prohodily, bylo by nutné trefit se při odkupu přesně do částky fondu - což může trvat poměrně dlouho a nevím jestli mají autoři tolik trpělivosti :D.).

 

1.4 KOMISE SPECTRA CRYSTALS. NÁHODNÁ DÉLKA TRVÁNÍ PYRAMIDY.

 

Všechny platby vložené hráči při nákupu Akcie SC Pyramida přichází na zvláštní účet systému. Je nutné si uvědomit, že z každé platby se odpočítává komise SC, která je automaticky nastavována systémem. Může to být 10%, 5% a nebo třeba 0%. Tyto peníze se hry odebírají a tím se o něco vylepšuje vyváženost hry. (Tak teď je to již jasnější, systém si prostě může s vybranou částkou manipulovat podle uvážení :D)

Ale hlavní úlohou komise SC je, že do celého mechanismu vnáší prvek nepředvídatelnosti. Velikost Fondu se tak stává neznámou a okamžik ukončení obchodování s danou edicí akcií je velice těžké předvídat. (Předpokládám, že běžný hráč by neměl představu o velikosti fondu ani bez komisního poplatku, bilance prodeje a výkupu akcií asi nebude veřejně přístupná...takže to asi bude trochu jinak)

 

1.5 KOTOVÁNÍ AKCIÍ

Základní "rozinka" této finanční pyramidy spočívá v tom, že cena vydaných akcií bude denně povinně narůstat. Do doby, než odprodávající hráči vyberou všechny kredity z účtu fondu. Pak se pyramida uzavře a veškeré zbývající akcie v držení hráčů budou anulovány.

 

 

1.6 AKCIE SC PYRAMIDY

1.6.1 CENA AKCIÍ

 

Při startu Pyramidy je cena jedné akcie nízká, 1000 kreditů.(tak jak pro koho, že)

Každý den, cena naroste o 1-50%, náhodně. Růst tedy může být velký i malý, ale vždy musí být. Každý den až do úplného zakončení dané pyramidy.

 

1.6.2 VALUTA PYRAMIDY

 

Akcie SC Pyramida se prodávají za herní platidlo - kredity. Prodej akcií za zlato se zatím neplánuje. (se mi ulevilo, odčerpávání zlata ze hry by ale vyvážení hry určitě taky výrazně pomohlo...nebo, že by autoři už měli dovolenou objednanou?)

 

1.6.3 ODSTRANĚNÍ ANULOVANÝCH AKCIÍ ZE HRY

 

Jakmile bude fond běžící pyramidy zcela vyčerpán, je pyramida ukončena. Hráčům, kteří nestihli své akcie prodat, přijde do pošty oznámení v podobě akcií s přetiskem «Canceled». Hráč si může přečíst oznámení o ukončení dané pyramidy. (och, to bude radosti)

 

1.6.4 FUNGOVÁNÍ FONDU

 

Fond pyramidy je tvořen výhradně z plateb hráčů při nákupu Akcií SC Pyramida.

Pouze z tohoto fondu se vyplácí hráči, kteří akcie odprodávají.

Pyramida končí, jakmile dojdou prostředky na účtu fondu a nestačí na uhrazení odkupu od hráčů.(tj trochu o něčem jiném než ten 1 kredit ze začátku textu...)

 

1.6.5 RESTART SYSTÉMU

 

Restart systému je proveden automaticky ve chvíli, kdy poptávku po odkupu není možné uhradit částkou zbývající ve fondu. (kampak se nám ztratil ten 1kr? jindy se autoři 5x opakují a tady najednou Alzheimer...)

 

Poslední požadavek hráče na odkup, se stává impulsem k restartu pyramidy. Poslednímu hráči je vyplacen zůstatek z fondu a všem hráčům je odesláno oznámení o ukončení současného cyklu pyramidy.

Poté jsou akcie zbylé v držení hráčů prohlášeny za shořelé a na jejich povrchu se objevuje razítko "Anulováno" Canceled.

 

1.7 KÓTOVÁNÍ AKCIÍ

1.7.1 KAŽDODENNÍ KOTACE. ALGORITMUS AUTOMATICKÝCH KOTACÍ.

 

Kurs akcií se bude denně kontrolovat a v závislosti od objemů prodejů v předchozích dnech se bude automaticky zvedat o 1% až 50%. (takže už najednou ne náhodně jak bylo uvedeno výše, ale dle zájmu...)

Základem pyramidy je pravidlo, že kurs se zvyšuje vždy.

 

Kotace se mění denně v PrimeTime. V 21:00 moskevského času, tedy v 19:00 (GMT+1).

 

1.7.2 KURSY NÁKUPU/PRODEJE

 

Aby pro hráče nebylo výhodné kupovat akcie těsně před kótování a samotnou změnou kursu, budou se kurzy prodeje a odkupu od sebe lišit.

 

Názorná ukázka jak to bude vypadat:

Dnešní kurs odprodeje akcií (prodej od hráčů do systému) bude roven včerejší nákupní ceně (nákupu hráčů od systému).

Například, včera si hráč mohl koupit akcii za 1000kr a dnes si ji může koupit za 1100kr a prodat systému je možné za 1000kr. Zítra bude možné akcie prodat za 1100kr, ale jejich nákup již bude opět dražší.

(Takhle by hráči vždy o den dopředu znali kurs výkupu, který se objeví další večer v 19h...zajímavé).

zcoit © 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode