České stránky o hře Total Influence Online

Těžké zbraně

01.11.2008 23:16

 

     Shotgun, Spas a Pancor Jackhammer, tyto první tři z těžkých zbraní mají největší naději na kritický zásah - 10%. Jedinou další zbraní s tolika procenty je ve hře mačeta, specialistům na těžké zbraně se tedy vyplatí co nejdříve rozvinout schopnost Nebezpečný. Přidají tak další až 4% ke svým šancím a přibližně každý 8. výstřel z těchto zbraní, by tedy měl být kritický. Zkušenosti pak rychle přibývají a postava poměrně svižně dosahuje vyšších úrovní, pomaleji však zase roste dovednost ovládání zbraně, protože výstřelů je méně.

Těžké zbraně jsou dobrým doplňkem pro odstřelovače, zvláště při použití HK G3SG/1, pokud se soupeř dostane do těsného kontaktu.

Shotgun je z brokovnic nejslabší. Na soupeře v ochranných vestách se prakticky nevyplácí střelba z "dálky". Poškození kolem pěti bodů zdraví je zanedbatelné. V těsném kontaktu je již zbraň mnohem lepší, samozřejmě nejlépe proti nechráněnému soupeři. Určitou výhodou jsou možné tři výstřely v tahu, ovšem v těsné blízkosti soupeře stojíte opravdu výjimečně (většinou pouze pokud udělá chybu a dokončí tah přímo u vaší postavy:), a tak je obvykle lepší namísto tří slabých výstřelů z dálky, dojít k soupeři a vystřelit 1x či 2x pořádně. Pozor na další slabinu této zbraně, střílí pouze do vzdálenosti pěti polí. Pokud nemáte jinou zbraň a dojdete těsně k soupeři, odstřílíte a dokončíte u něj tah, může dojít k zábavné situaci. Soupeř odběhne svých 15 kroků a vy můžete běžet s ním. Pokud neudělá protivník chybu, nepodaří se vám na něj totiž vystřelit - schází vám 1 AB! V konečném důsledku to u dvou protivníků, jedním s G3SG a druhým se shotgunem, může skončit zajímavou honičkou, kdy ani jeden nebude schopen zbraň použít :)).

SPAS je pravděpodobně nejlepší z brokovnic. Kromě likvidačních výstřelů z těsné blízkosti, má jakousi účinnost i z odstupu. Díky přijatelným nárokům na výstřel, máte možnost stisknout spoušť v jednom tahu dvakrát - což zblízka spolehlivě odstraní každého dotírajícího psa. V těsném kontaktu dokáže pocuchat vzhled i postavám s lepší výstrojí. Díky určité možnosti střelby z větší vzdálenosti nabízí i solidní manévrovatelnost - 6 AB vás stojí výstřel a ještě zbývá dalších 9 kroků. Ideální sekundární zbraň snipera.

Pancor Jackhammer, nebezpečný i z dálky. Slabinou je pouze jeden výstřel v tahu (pokud nemáte možnost přepnout a použít sekundární zbraň) a velká spotřeba patron - běžná zásoba 18 ks postačí na pouhé 4 výstřely! Výhodou určitá manévrovatelnost a plusem pro váhavé může být právě ten pouhý jeden výstřel - nemusí tak ztrácet čas úvahami nad tím, kolikrát stisknout spoušť a kam se postavit :). K této zbrani je opravdu dobré mít jako sekundární zbraň cokoli, co potřebuje ke střelbě 5 AB a méně. Občas vám to může zachránit krk.

Tyto zbraně i munice jsou neprodejné, získat je můžete pouze přímo v bitvě.

M60 má výhodu v úspornější střelbě, občas ale neskolíte nechráněného psa ani z těsné blízkosti, o vybavených soupeřích nemluvě. Minigun je znatelně silnější, má větší dostřel, ale před použitím musíte protivníkovi opravdu dýchat na záda - 5 kroků vám umožní zhruba vykročení zpoza rohu.

U M60 a Minigunu si dejte pozor na friendly fire, ačkoli se ve hře dají zbraně (kromě RPG) používat i pro střelbu "skrze" postavy spoluhráčů, tyto dvě spolehlivě zasahují vše v dráze střelby! Můžete tak najednou zabít či poškodit více postav, jen je třeba vhodně volit směr střelby skrze zástup :). A hlavně si dát pozor, aby v tomto prostoru nestály postavy spoluhráčů.

Doplněno 31.10.2009:

Změněny charakteristiky zbraní M60 a Minigun, M60 nyní střílí na 9 polí (namísto 6 uvedených na doprovodném obrázku). Obě zbraně navíc již  nemohou pálit skrze stěny a zábrany :(. Dokonce i když stojí dva protivníci za rohem a spatříte je, ještě to neznamená že zasáhnete oba. Často se stává, že jedna z postav je rohem "chráněna" a není zraněna střelbou. Vyplatí se tedy střílet z jasné pozice.

U obou těchto dvou zbraní je navíc možné spoluhráče zranit i přes zavřené dveře či zdi, takže si dejte opravdu dobrý pozor kudy povedete palbu a kam až zasahuje červený kužel vaší zbraně, obzvláště pokud vaši spoluhráči nejsou vystrojeni!

Můžete samozřejmě zkusit přes zeď likvidovat i protihráče, je vhodné vědět kde postava/y stojí a je nutné mířit na pole před překážkou. Jinak se jedná pouze o plýtvání cennou municí vindicator a k žádné újmě nedojde. Navíc počítejte s tím, že od soupeře stojíte několik polí a svou roli sehraje i překážka, takže způsobené poškození bude zhruba poloviční, než při přímé střelbě.

 

zcoit © 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si www stránky zdarma!Webnode