České stránky o hře Total Influence Online

Vynikající mod

27.06.2010 16:56

Modů TIO existuje celá řada, lepších i horších. Vesměs změní interface, zvuky a vzhled předmětů. Pro někoho může být pravidelná změna osvěžením hry, pro jiného zase nepříjemnou ztrátou známých věcí. Sám jsem v tomto spíše konzervativní :D.

 

Tentokrát se mi však dostal do ruky mod, který opravdu stojí za to vyzkoušet.

Má dvě verze a jak je vidět z obrázků, liší se pouze sytostí mlhy nad neviditelnou částí mapy. Co jej činí unikátním, je zobrazení jednotlivých políček. Usnadní vám orientaci při vrhání granátů či palbě RPG do neznáma a samozřejmě i počítání svých či soupeřových kroků, zjednodušuje tak vyhodnocování možností. Perfektně zachycuje situace v různých výklencích z beden a sudů, za rohy a okny budov a podobně, kde nyní hned víte, které pole vaše postava ještě skutečně vidí a kde se již naopak může schovávat soupeř. Onen nejasný předěl z nemodifikované verze, je zde naopak zřetelně čitelný, což usnadní hru. Vzhledem k tomu, že mod upravuje pouze vzhled neviděného, oné "fog of war", a kvůli kruhovému rozhledu po čtvercové mapě, opět narazíte na místa, kde se soupeřova postava bude objevovat až jakoby na druhém poli od kraje dohledu. Což ovšem mod ani vyřešit nemůže. Jinak výborně vypichuje skrytá jednopolíčka za sudy, stromy v Denveru a podobné schovávačky.

 

verze 1

verze 2

Instalace je jednoduchá, soubor "fog.tga" z adresáře nakopírujete i s cestou do své instalace TIO, anebo ručně vložíte do známého podadresáře \base\gfx a nezapomeňte u něj nastavit atribut na "Pouze pro čtení", jinak to budete opakovat po každém spuštění updateru :D. Tím je jasný i případný návrat, pokud vám mod nebude vyhovovat. Postačí soubor smazat či změnit atribut a spustit updater.exe.

 

 

 

 

 

 

 

zcoit © 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode