České stránky o hře Total Influence Online

Chaty, cp-1251 a klany

04.09.2008 22:24

    Jakmile vstoupíte do města, objeví se vám na spodní části herního rozhraní záložky s chaty. První z nich je Lokace, tedy chat v daném městě, další chat je vyhrazen obchodování mezi hráči, chaty mají nevýhodu v použitém kódování písma, windows-1251. Tvůrci hry sice do budoucna slibují použít unicode, ale otázkou je, jak daleko to je v žebříčku priorit :).

Pokud vám bude zobrazení azbuky scházet, poměrně jednoduchým zásahem je možné kirilici vidět. A sice nastavením ruštiny jako výchozího jazyka pro všechny programy, které neumí zobrazovat v unicode. Bohužel musíte počítat s tím, že se vám pro změnu začne mizerně zobrazovat písmo v řadě jiných programů :).

Kdyby se znaky i poté nezobrazovaly správně, je třeba doinstalovat ruské fonty.

Vista Enterprise a Ultimate mají výhodu v nastavení jazyka pro každý uživatelský účet zvlášť, takže si pravděpodobně lze vytvořit účet pro hraní s ruštinou v non-unicode programech (nemám, nevyzkoušeno).

Napravo od okna chatů je výpis hráčů přítomných ve městě i s dosaženou úrovní. Podle barvy písma poznáte, zda je hráč v bitvě či nikoli. U některých přezdívek spatříte ikonu klanu.

Co to je a k čemu je to dobré?

Momentálně má klan oddělený chat, kde vidíte, kdo z klanu je přítomen kdekoli ve hře. No a kromě ikony u členů, pak ještě žebříček hodnocení klanů. Prvních 100. To je zhruba vše. Ovšem dostat se do klanu není až tak jednoduché, musí vás do něj pozvat a přijmout jeho zakladatel. V první verzi mohl hráč alespoň na 4. úrovni klan založit za 5000 kreditů, dnes už je cena 20000. A klanů stále přibývá.

I klany mají své úrovně, každou si však musíte zaplatit a s ní získáte možnost rozšířit klan o další hráče. Klan na úrovni 0 může mít 10 členů, každá úroveň přidá 5 míst. Nejvyšší možná úroveň klanu je prozatím 2.

Žebříček klanů v podstatě zachycuje, kolik zkušeností si v bitvách připsali členové klanu, spočítá se 5% dosažených zkušeností a vynásobí koeficientem vlivu města, ve kterém se konala bitva. Pokud je koeficientem 0,5 získáte tedy 2.5% :), naopak bitvy v Denveru jsou násobeny 1,3. Plus body klan získává i za nákupy uskutečněné za USD či RUB. Opět tedy malá náplast pro platící hráče.

Počet Čechů a Slováků ve hře je poměrně malý, přesto je tu klan Czech team - momentálně s polovinou kapacity hráčů a při delší neúčasti svého leadera, poklesl v žebříčku cca z 55. místa někam pod hranici Top100. To je způsobené každodenním odpočtem zhruba 2-3% bodů klanu.

Pokud má některý klan ambice na umístění v žebříčku, musí jeho členové denně dohromady uhrát alespoň 2000-3000 zkušeností. S rostoucím počtem členů je rychlejší denní odpočet, takže jistá rovnováha tu je.

V nové verzi by se měla objevit možnost klanů hrát dobývání základen, pro tuto hru ale musí mít klan úroveň nejméně 1. Teoreticky by tak mohl mít k dispozici 15 hráčů. Zda se bude jednat o mapy generované, nebo bude mít klan možnost vlastní tvorby zatím není jasné. Objevit by se měly i nové zbroje - "tanky".

Doplněno: 31.10.2009 - Poslední odstavec je již ve hře.

zcoit © 2008 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode