České stránky o hře Total Influence Online

Dobývání základen - 1. část

12.03.2010 15:02

Příprava na DZ

Jestliže jste obyvatelem MO a již neplánujete hrát až do DZ jinou bitvu, můžete si klidně i několik dnů předem přesunout potřebnou výstroj a výzbroj ze skladů k postavám. Využijte i postavy, se kterými nemáte v plánu zasáhnout do DZ a naplňte jejich inventáře vším potřebným. Rozhodně nezapomeňte na veškeré možné druhy munice a lékárničky.
Pokud se totiž připojíte do hry až ve chvíli kdy už je klan zaregistrován k dobývání, nemáte již přístup do svých ani klanového skladu. Nelze tedy například vybrat zbroj ze skladu či ji přenést od jiného hráče.
Dalším důvodem je již předem nastavené a překontrolované maximální využití nosnosti postavy. To znamená přiřadit postavě optimální zbraň či jejich kombinaci dle dovedností, zbroj a dostatečný počet střeliva. Není potřeba přehánět - bojuje se jen 10 tahů a maximální počet výstřelů určitě ve všech tazích nevyužijete. Zbytek nosnosti zaplní lékárničky, případně si ponechte odpovídající rezervu na plánovaný nákup při sestavování bojové skupiny.

Sehranější klany s pravidelnou účastí si často své BS sestavují již předem třeba pomocí GoogleDocs, v nasdílené tabulce hráči sestaví skupinu, kde uvedou pořadí svých postav, jejich výbavu, úrovně a eventuelně i plánované nákupy v BS.
Klany tak mohou předem optimalizovat složení, minimálně z pohledu rozptylu úrovní a zbraní ve skupině. Aby se nestalo, že všichni nastoupí třeba s pistolemi.
Pořadí, v jakém budou vaše postavy nastupovat do bitvy, určuje pořadí aktivace postav. Deaktivujete všechny své postavy do zálohy a poté je (třeba i podle dohody na klanchatu) aktivujete v tom pořadí, jak si je přejete mít k dispozici v dobývání. Tzn například 1. aktivujete snipera, poté postavu s RPG a nakonec s automatem. Kontrola správného pořadí je možná a jednoduchá v případě, že vaše postavy mají zakoupené avatary, uvidíte v sestavené BS pořadí ksichtů, tak jak budou nastupovet do boje.

Dalším prvkem, který může mít výrazný vliv na úspěch v dobývání, je používání některého z hlasových komunikátorů například TeamSpeaku, ačkoli Rusové mají v ve větší oblibě Skype.

Hodinu před dobýváním je zahájena registrace klanů, to je pravý čas na poslední úpravy a zároveň chvíle, kdy je třeba se rozhodnout pro stranu. Zhruba od konce února 2010 se již nestává, že by byl výrazný převis počtů na straně útočníků. Skupiny jsou po aktivaci spárovány poměrně svižně, ale šance na srovnatelného či dokonce slabšího soupeře (které dříve v obraně bývaly mnohem vyšší) je dnes asi prakticky stejná na obou stranách. Boj v obraně je však jednodušší a je možné porazit i silné postavy, obráceně je situace mnohem složitější.

Během registrace se dolaďuje složení BS, samozřejmě za předpokladu 4 přítomných zájemců z řad klanu/aliance :).

Zhruba 20 minut před koncem registrace je nejvyšší čas klan přihlásit ke zvolené straně dobývání, pokud budete vše nechávat na poslední minuty, může se stát, že vás vybraná strana neakceptuje, případně vás na ni nepustí automatické vyvažování a registraci na opačné straně již nestihnete. Podobné případy nejsou ojedinělé a hráči pak bývají značně rozladění.


15 minut před zahájením je dobré na počítači pozavírat veškeré nepotřebné aplikace a restartovat klienta (opět raději s předstihem, přetížený server vás může klidně nechat čekat na autorizaci či připojení) a zajistit si tak co největší dostupnou velikost RAM. Případně překontrolovat usazení kabelů apod. :).

10 minut - WC, jídlo a pití, odpojení telefonu, zamknutí pokoje :).

5 minut - plkání na TS. Čas na opakovanou kontrolu zvolených postav a jejich vybavení.

 

Pár dalších doporučení najdete ve starším překladu, případně manuálu k základnám.

 

zcoit © 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si www stránky zdarma!Webnode