České stránky o hře Total Influence Online

Výdělek obchodováním

28.08.2010 20:37

    Kromě bitev je obchodování druhým možným zdrojem příjmů. Pro začátek budete potřebovat buď určitý kapitál (čím větší, tím lepší) anebo dobrou odezvu na server (čím menší, tím lepší :D). První varianta je základem pro překupnictví, druhá pro vyžírání zajímavého zboží z obchodů. V obou případech je potřeba nakupovat s rozumem, tedy pouze předměty, o které je zájem.

Obchody probíhají prakticky výhradně v Rezervaci - důvodem je zdanění v ostatních městech, při nákupech v obchodě (mimo nábojů) či prodeji v tržnici vám je vždy stržena daň.

Pokud se chcete obohatit obchodováním, počítejte s tím, že budete muset nechávat klienta spuštěného opravdu dlouho. Anebo jej budete pouštět v prime time - tedy časech, kdy je na serverech nejvíce lidí. Naprostou špičkou pak jsou období zhruba dvou hodin před začátky regulérních dobývání, kdy si hráči z TOP klanů náhle začnou doplňovat nezbytnou výbavu. V tuto dobu lze prodat opravdu ledacos. Zajímavé jsou také prodeje přes noc, kdy je naopak těžší nakoupit v běžném obchodě (předměty se díky malému zájmu moc neobnovují) a v tržnici je mnohem menší konkurence. Ceny řady předmětů se tedy v noci vyšplhají mnohem výše a přesto se prodají.

Tak či tak, PC a klient budou muset běžet více nežli při běžných bitvách.

Před vlastním zapojením mezi obchodníky, je dobré pár dnů sledovat situaci v tržnici a obchodech. Je jasné, že předměty, které se běžně povalují na pultech celé hodiny nebudou zrovna výhodným artiklem pro obohacení.

Před nákupem v tržnici nebo přes chat obchodu je potřeba opravdu dvakrát měřit, opakovaně se podívat na cenu a stav předmětu. V současné době i na úroveň vylepšení, jelikož se vytvořily v podstatě čtyři skupiny "prodejných" předmětů. +3, pak až +10, poté +15 a nakonec prémiové věci měnící svou úroveň, ty od +20 výše. Vše mezitím se prodává hůře a nejtvrdší dopad je samozřejmě na předměty +11 a +16, úspěšně vylepšené z dosluhujících vraků na předchozím stupni, ale následně velice špatně prodejné. Podobných rizik na vás číhá mnohem více :).

Užitečné informace určitě získáte i pročtením starších článků o obchodování a tržnici, ceny jsou již dnes samozřejmě jinde, ale řada věcí je stále platná.

Jakmile tedy získáte základní představu o cenách a zájmu o zboží, můžete se pokusit o nějaký ten kšeft.

Varianta 1 - mám kapitál, ale mizernou odezvu:

- Procházet tržnici a skupovat výhodné prodeje ( které ovšem můžete prodávat i řadu týdnů - takže opět záleží na výši kapitálu).

- Vytvářet vlastní vyšší hodnotu (pouze podle situace na trhu* - v době kdy jsou levné UK je dobré lacino kupovat oblíbené zbraně/předměty a vylepšovat je na +2, poté prodávat s přirážkou vyšší než by byla cena prodeje obou UK a předmětu.)

- Zapnout si nákup. Zvolit zajímavé předměty, nejlépe z Prémia, za zajímavé ceny a čekat a čekat :). Možné/vhodné propojit s předchozím bodem.

 

Varianta 2 - mám dobrý ping (blahopřejeme):

- Vyžírat krámky. Klikáním na druh obchodu (Zbraně, Zbroje atp.) aktualizujete nabídku, a čekáte až se objeví nové zboží. Poté co nejrychleji vyžerete rozinky.

Přinejmenším u zbraní platí, že minimální počet v obchodě je 12 kusů, jakmile stav poklesne pod, obchod se znovu zaplní cca na 24 předmětů. Pokud tedy vidíte v některém městě krámek (Zbraně/Zbroje) těsně před doplněním zboží, vyplatí se chvíli klikat případně omrknout stav hráčů ve městě a případně po nějaké době novému zboží pomoci :).

 

Momentálně prodejné předměty - vhodné pro vyžírače ) srpen 2010:

Zbroje - FEA až 9.000, HB set až 3.000 za kus, základní Dog Armor pro lvl2 až 1800  - nic víc.

Zbraně - RPG* až 10000, M4* až 2300, AK* 2350, Spas* 2100, VSS* 2900, SKS 1100, Shotgun 900, UZI 450, Beretta 180, USP 180, pak ještě granáty, suby a Flashe. Předměty s * doporučuji vylepšit na +2 a poté prodat s přidanou hodnotou, např. Spas+2 za 3500 (jinak řekněme prodáte Spas za 1100 a UK také po 1100 tedy 3300). RPG+2 občas i za 9000 - pokud tedy máte pouze jeden dva kusy a nepotřebujete nutně hotovost, není třeba jít s cenou příliš nízko. Zbraně bez * se používají vesměs na střelnici a nemá tedy cenu je vylepšovat na +2, jejich prodejnost by tím naopak klesla. Výhodou je pokles vašich výdajů na munici :).

Spolehlivý artikl jsou lékárničky všech velikostí. Zvláště přes noc můžete u nedostatkovějších cenu i zvýšit. Přes noc je možné prodávat i UK a některé druhy munice. Velkou výhodou je nově zavedená stohovatelnost i u lékárniček - stačí je teď házet k jediné postavě a nezacpete si s nimi veškeré sloty jako dřív, což ovšem nahrálo skupovacím botům (poznáte například podle 24 hodinové přítomnosti charakteru lvl1 ve VV městě) a i uprostřed noci mizí lékárničky/obvazy kosmickou rychlostí.

Pro úplné začátečníky jsou ideální obvazy, nízká cena - vysoký zisk a rychlý obrat.

Pro nákupy se dobře hodí předměty z Premia, tedy FEA SE a HB SE (pozor na neprodejné HC SE ! ), zbraně - uvedené výše s * je vhodné dát do poptávky i jako opotřebené +0/+1 (vylepšením z nich stejně uděláte zcela nové +2), granáty či munici pod prodejní cenou (opět vám ji kupodivu často prodají platící hráči). Žádaným zbožím jsou i Super Repair Kity, případně občas dalekohledy a nože. U všeho je potřeba dobře zvolit cenu, tak abyste měli naději něco koupit a následně na tom vytvořit nějaký zisk ).

Zajímavým zbožím jsou vesty+20, které je možné koupit za 12-13.500k a následně za 14k prodat přetažením na symbol $ v inventáři. Pokud tedy dostanete místo lístku na sparťany jednu sebevražednou vestu, můžete ji buď použít anebo prodat přes uvedenou ikonu - případně za 15k v tržnici, ale bude to trvat minimálně týden :).

Každopádně i pokud máte opravdu velký kapitál, doporučuji raději prodávat věci do +3 než investovat do předmětů +15. U dobrého nákupu tam sice můžete mít zisk i 10k, ale budete na něj čekat týdny i měsíce, zatímco třeba 10ks M4+2 prodáte během 3 dnů a někdy i jedinému člověku (tzv. notorický zlepšovatel). Jinak výdělky aktivních a úspěšných vyžíračů budou opravdu slušné a mohou se pohybovat klidně i přes 100k týdně. U překupníků to bude slabší, ale i tak se může jednat o přilepšení za cca 1-2.000 denně. Samozřejmě sem tam múžete udělat pár úspěšných obchodů, které vám přinesou i více ). Výhodou je výdělek v době kdy nehrajete, můžete tedy klidně řádit s postavou na 6.lvl v Přežitích a poté v době léčení proběhnout obchody ve městech a vyzobnout zrovna dostupné RPG či obvazy :).

Na závěr ještě jednou opakuji, při prodejích a nákupech vše dvakrát kontrolujte, podvodníků je tu opravdu dost a vlastní nepozornost se může draze nevyplatit. Se ztrátami počítejte raději předem :).

Edit 8.4.2011

Proškrty způsobeny změnami ve hře, posun FEA a HB od 4.lvl zapříčinil jejich neziskovost, naopak stoupla poptavka po dřívějším ležáku HCSE.

Lékárničky jsou momentálně na vedlejší koleji kvůli záplavě výhodnějších šampaňských a bonbonů z dárkových balení. Stejně jako přebytek dalekohledů, nožů atp.

Velký dopad mělo i zrušení odprodeje na symbol $, vesty+20, různe hasáky+1 a +3 a podobné již nyní není kvůli vylepšení možné odprodat v inventáři za 65%. Zahodit se je většinou nikomu nechce a tak jejich ceny padají velice nízko.

zcoit © 2008 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode